meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Engin ÖDER


BAL'da tesis şart!

Spor kenti diye övündüğümüz Bahçelievler'de futbol adına önemli gelişmeler yaşandı bu sene. Bütün bileşenler bir araya geldi. Haydi kulak verin bu sese...


Süper Amatör Lig Klasman B Grubu’nda mücadele eden Bahçelievlerpor hedefine ulaşmış durumda. 8 maçlık serüvende iyi bir başarı elde ettiler ve grupta liderliği ele geçirip şampiyonluğa ulaştılar. İyi bir planlama, doğru oyuncularla yola devam edilmesiyle bugünlere gelindi. Bahçelievlerspor, Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıktı. Hoş geldin BAL’ım Bahçelievlerspor…

‘HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR’

Artık grupta ikinci ve üçüncünün kim olacağı bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan Bahçelievlerspor’umuzun neler yaptığı. Öncelikle doğru isimlerle sezona başlandı. Gelinen nokta işte bu. Başkanından, Yöneticisine, Sportif Direktöründen, Antrenörüne, Futbolcusundan, Scout Ekibine kadar herkes işini canla başla yaptı. Bir-iki maçta inişler çıkışlar oldu. Bu da normaldir.

‘İNAN, ÇALIŞ VE KAZAN’

İnanan, inandığını tatbik eden, ahlâklı, inançlı bir kadronun da olması işleri kolaylaştırdı. Ne bir futbolcu ne bir yönetici hakkında olumsuz kimse bir şey söyleyemez. Tribünlerde içten içten dua edenler de bence gizli kahramanlardır. Dua deyip geçmeyin. Dua zırhına bürünürseniz manevi olarak kollanır ve korunursunuz.

‘BAŞKAN VE YÖNETİM SINIFI GEÇTİ’

Başarı pastasının büyük dilimi Başkan Levent Dilaver’in. Çünkü bu takımın mali yükünün büyük bir bölümü kendisi karşıladı. Maddi ve manevi anlamda destek olan diğer yöneticileri de göz ardı edemeyiz. İçlerinde yönetici olup da maçlara bile gelmeyen maddi, manevi destek olmayanlar var. Onların takıma katkısı yok denecek kadar az. Ben yeni dönemde yönetim kadrosunun güncellenmesi gerektiğine inanıyorum.

SOYSAL VE HOŞHAN TAKIMI ATEŞLEDİ

Sportif Direktör Gürkan Soysal’a gelince. Başarının saha içindeki mimarı ta kendisi. Hem yönetim hem antrenör, hem de futbolcularla sıkı diyalog içinde olan Soysal’ın futbol aklı da yol gösterici oldu. Antrenör Serdar Hoşhan’ın idmanlarda yaptırdığı teknik ve taktik çalışmalar maçlara yansıdı. Pasa dayalı oyun sisteminden vazgeçmeyen Hoşhan bunun meyvesini skorlarla aldı.

‘DEĞER VEREN DEĞER KAZANIR’

BAL için öncelikle tesis gerekli. Bu tesis işine de Bahçelievler Belediyesi’nin el atması gerekiyor. Sporu ve sporcuyu destekleyen Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın Bahçelievlerspor’a gereken hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum. Nihayetinde önümüzde seçimler var. Değer veren değer kazanır. Sonuçta bu da Bahçelievler’e yapılacak bir hizmet. Bahçelievlerspor, Profesyonel 3. Lig’de oynarsa bu Bahçelievler’in marka değerini yükseltir. Taşıma suyuyla değirmen dönmez. Bu biliniyor. Ama değirmene su taşırsanız, o değirmende un üretirsiniz. Un’dan da ekmek olur. Ve ekmeği yer doyarsınız!

‘ŞİMDİLİK MERTERSPOR ZİRVEDE’

İstanbul 1. Amatör Lig Takımlarından Şirinevlerspor ve Bahçelievler Gümüşhane lige iyi başladılar ancak devamını getiremediler. Liderlerle arasında puan farkları ise düşündürücü. Merterspor zirveyi zorluyor. Lig bitince neler olacak hep birlikte göreceğiz. Ben Şirinevlerspor ve Gümüşhane’ni de ilerleyen haftalarda başarılı sonuçlar alacağına tüm kalbimle inanıyorum.