YAŞAM
YAŞAM HaberleriYılda 5 milyondan fazla çiçek üretiyorlar
Yılda 5 milyondan fazla çiçek üretiyorlar
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yılda 5 milyondan fazla çiçeğin üretildiği Şehit Nusret Meyve ve çiçek üretim tesisinde yetiştirilen çiçekler toprakla buluşmaya hazırlanıyor. Çiçekler yetiştirildikten sonra kentin farklı noktalarındaki peyzaj çalışmalarında kullanılacak.
ŞANLIURFA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’nın dört bir yanında yaptıkları peyzaj çalışmalarında kendi tesislerinde ürettiği çiçekleri kullanıyor.
Belediyeye ait fidanlıklarda çeşitli aşamalardan geçirilerek toprakla buluşturulmaya hazır hale getirilen çiçekler kent merkezinde park ve bahçelerde, refüjlerde ve peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.
Şanlıurfa’nın Cadde ve sokaklarını süsleyen bu çiçekler kentin güzelliğine güzellik katarken merkezde kadınların maharetli çalışmaları önemli bir yer tutuyor.
Farklı mevsim ve çeşitlerde üretilen, yeşillendirilen ve boylandırılan çiçekler kadınlar tarafından özenle hazırlanarak ekime hazır hale getiriliyor. Kadın istihdamının da desteklendiği proje kapsamında üretilen çiçekler Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından toprakla buluşturuluyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle mevsimlik çiçek üretiminde dışarıya bağımlı olmaktan kurtulan belediye kendi çiçeğini kendisi üreterek bir yandan tasarruf yaparken diğer yandan da belediye bütçesine katkı sağlıyor.
-
İBB Öğrenci Yurtları'nın sonuçları açıklandı -
Drone Şampiyonası Batman’a taşınıyor -
Kentsel dönüşümün finansmanı için “BES, DASK” önerisi -
Muğla Milas'tan Bahçeburun'a önemli yatırım -
İhracatçıya müjde! Kapsam genişletildi -
Bakan Mehmet Nuri Ersoy'dan Perre Antik Kenti'ne yakın takip -
Türkiye, Fenerbahçe Beşiktaş derbisine kilitlendi -
Sahte noterlere dikkat!

