GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriYerel seçim takvimi yeni yılla birlikte başlayacak
Yerel seçim takvimi yeni yılla birlikte başlayacak
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
TRT Haber'in aktardığı habere göre Yener, YSK olarak 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini biz nüfus ve vatandaşlıktan alacaklarını ve kanun uyarınca, 1 Ocak'ta başlayacak seçim takvimiyle listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri çıkaracakları genelgelerle kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
Deprem bölgesinde yapılacak çalışmaları da anlatan YSK Başkanı Ahmet Yener, deprem bölgesine giderek tespit yapılacağını ifade ederek, "Mükerrer seçmen olması mümkün değil. Çünkü biz seçmen listelerini siyasi partilerimizle paylaşıyoruz. Askı süresi içerisinde kolaylaştırıcı uygulamaları yapacağız. Deprem bölgesindekiler için rahatça adres taşıma işlemlerinin gerçekleştirmesi konusunda kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceğiz" dedi.
-
Mersin-Gaziantep YHT Hattı, Türkiye’yi Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’na bağlayacak -
Ankara'da bayram dayanışması büyüyor -
Çayırovalıları kabir ziyaretinde yalnız bırakmadı -
KTO'dan Kurban Bayramı mesajı -
Bursa Yıldırım'da Başkan Yılmaz pazarda bayramlaştı -
Mustafa Yalçın'dan Kurban Bayramı mesajı -
Artvin protokolü bayramlaştı -
İstanbul Beylikdüzü'nde bayram öncesi yoğun mesai

