GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriYeni Yol'dan emeklilere destek çağrısı... Refah payı zorunludur
Yeni Yol'dan emeklilere destek çağrısı... Refah payı zorunludur
Yeni Yol Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, emekli maaşlarındaki artışları eleştirerek, “En düşük emekli aylığı açlık sınırının altına düşemez. Emekli sadece enflasyona ezdirilmemeli, büyümeden de pay almalıdır” dedi.
ANKARA (İGFA) - TBMM'de düzenlediği basın toplantısında emekli maaşlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yeni Yol Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, emeklilerin durumunun artık “ekonomi” değil, “adalet, sosyal devlet ve emeğin haysiyeti” bağlamında ele alınması gerektiğini vurguladı.
TÜRK-İŞ verilerini hatırlatan Kılıç, açlık sınırının 30 bin, yoksulluk sınırının ise 98 bin lira olduğunu belirterek, “En düşük emekli aylığını 20 bin lira yapsanız bile emekliyi açlık sınırının 10 bin lira altında bırakmış oluyorsunuz. Üstelik bu küçük artış yalnızca az sayıdaki emekliyi kapsıyor” dedi. Milletvekili Kılıç, prim dengesizliğinin giderilmesi ve seyyanen zamların tüm emeklilere adil şekilde yansıtılması gerektiğini ifade ederek, “Refah payı zorunludur. Emekli sadece enflasyona ezdirilmemeli, büyümeden de pay almalıdır. İntibak adaleti sağlanmalıdır” diye konuştu.
İktidarın kaynakları faiz lobilerine ayırdığını savunan Milletvekili Kılıç, emekli, işçi ve memurlara daha fazla destek verilmesi çağrısında bulundu.
-
Kocaeli’de A Takımı bayram öncesi sahada -
İzmir Bornova’nın çınarları bayram coşkusunda buluştu -
UEDAŞ'tan bayram mesaisi... Kesintisiz enerji için tüm ekipler sahada -
Rize ve Artvin'e kuvvetli yağış uyarısı! Yurt geneli bugün hava nasıl olacak? -
Hava Kuvvetleri Bandosu’ndan öğrencilere moral konseri -
Nektarin ve şeftalide hasat zamanı -
Dokuz Eylül'de Rusya Kültür Günü coşkusu -
Bayram tatilinde doğa hazır: 692 korunan alan ziyaretçilerini bekliyor

