YAŞAM
YAŞAM HaberleriUsta fotoğrafçı İlyas Göçmen Maltepelilerle buluştu
Usta fotoğrafçı İlyas Göçmen Maltepelilerle buluştu
Eserleri ulusal ve uluslararası birçok sergide yer alan, Ara Güler’in özel müzesi başta olmak üzere çeşitli koleksiyonlarda bulunan fotoğrafçı sanatçısı İlyas Göçmen Maltepeli sanatseverlerle buluştu
İSTANBUL (İGFA) - Maltepe Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında usta fotoğrafçı İlyas Göçmen’i konuk etti.
Fotoğraf, Film ve Gezi Derneği işbirliğiyle düzenlenen programının konuğu, usta fotoğraf sanatçısı İlyas Göçmen oldu. Maltepe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi, sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Uzun yıllardır fotoğraf sanatına emek veren Göçmen, deneyimlerini ve mesleki birikimini katılımcılarla paylaştı.
Programda fotoğrafın belge niteliğine ve toplumsal hafızadaki yerine dikkat çeken İlyas Göçmen, özellikle belgesel fotoğrafçılığı alanındaki çalışmalarından örnekler sundu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Darülaceze’de yürüttüğü uzun soluklu projelerine değinen sanatçı, fotoğrafın güçlü bir anlatım dili olduğuna vurgu yaptı.
Eserleri ulusal ve uluslararası birçok sergide yer alan, Ara Güler’in özel müzesi başta olmak üzere çeşitli koleksiyonlarda bulunan Göçmen’in söyleşisi ilgiyle takip edildi.
Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
-
YOLGÖZLER, Marmara’nın önde gelen şirketleri arasına girdi -
Bahçeli’den 3 Ekim Türk Dünyası Günü mesajı -
III. Maarif Kongresi Kasım ayı sonunda Ankara'da -
TEKNOFEST’te COP31 ve Sıfır Atık uygulamaları ilgi gördü -
TTB’den Soma’daki göçükte 5 işçinin ölümü sonrası sert tepki -
Motorine 2,22 lira indirim geliyor -
Kılıçdaroğlu’ndan Mersin’de ziyaretler -
Haşhaş alım fiyatları belli oldu... Başvurular 30 Ekim’de sona erecek

