YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriÜnlü sanatçı Santur'dan Bursa konseri
Ünlü sanatçı Santur'dan Bursa konseri
Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 2021-2022 Kültür Sanat Sezonunda birbirinden değerli sanatçıları Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor.
BURSA (İGFA) - Kültür sanat alanında gerçekleştirdiği atılımlarla örnek projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında ünlü Santuri Sedat Anar’ı ve ekibini Yıldırımlılarla buluşturdu.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Niyazi-i Mısri’nin İzinde’ konserine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve çok sayıda müziksever katıldı.
14 yıl önce sokak şarkıcılığı ile müzik hayatına başlangıç yapan ünlü Santuri Sedat Anar, kendisine def ile eşlik eden eşi Damla Anar ve kardeşi Selahattin Anar ile birlikte Yıldırımlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Hakim olduğu geniş enstrüman kartelasıyla İslam, irfan ve edebiyat tarihinin önemli bir ismi olan Niyazi Mısri’nin kaleme aldığı şiirlerini santur ve defin tınılarıyla muhteşem bir şekilde harmanlayan Sedat Anar’ın güçlü ekibinden çıkan ezgiler dinleyenleri büyüledi. Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen solo ve enstrümantal konserinde kendi albümünden bestelerine de yer veren Anar, kendisiyle özdeşleşen ‘Santur’u ile dinleyicileri adeta mest etti.
-
İzmir İtfaiyesi bukalemunu hayata döndürdü -
Tırmanma şampiyonası Bursa'ya taşınıyor -
Afet ve Acil Durum Kurulu havadan yardım ve tahliye sistemi için çalışma başlatıyor -
Ankara Keçiören'de 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı -
Ukrayna Parlamentosu, Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması'nı onayladı -
MEB Şûra Salonu'nda 15 Temmuz sergisi -
Manisa’da kamu hizmetlerinde koordinasyon sağlandı -
İstanbul'da 253 taksilik 'Demokrasi Konvoyu'

