meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Türkolog Ayça Akçay’ın ilk kitabı çıktı

Türkolog Ayça Akçay’ın ilk kitabı çıktı

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve aynı zamanda Türkolog olan Ayça Akçay ilk kitabını okurlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve aynı zamanda Türkolog Ayça Akçay’ın ilk kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Edebiyatçı Gözüyle Sözün İzinde’ adlı çalışma Literatür Yayınları’ndan çıktı. Eğlenceli, bilgilendirici, düşündürücü ve ilham veren hikayelerle dolu kitap Türkçenin inceliklerini bir edebiyatçının gözüyle okurlara sunuyor. Yazar Ayça Akçay, ayrıca dilin inceliklerini geçmişle bağlantılar kurarak gözler önüne seriyor.

‘LİTERATÜR YAYINLARIYLA GÜÇ BİRLİĞİ YAPTIK’

Yazar Ayça Akçay, kitap fikri yazma fikrinin nasıl oluştuğuna dair şu görüşlere yer verdi: “Kitap yazma fikri hep aklımdaydı. Araştırmalarımı arşivliyordum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. ile birlikte bir çalışma yapacaktık. Ancak bazı değişiklikler olunca bizim proje kenarda kaldı. Literatür Yayınları bana ulaşıp kitap yazma fikrimi sordu. Bunun üzerine ben de var olan projemi sundum. Kabul ettiler ve ilk kitabım çıktı. Türkçeye katkım olacağı için mutluyum. Okurların ilgisinden memnunum. Yayınevinden kitabımın satışının iyi gittiğini söylüyorlar. Ben de bundan cesaret alarak ikinci kitabımın hazırlıklarına hemen başladım. Türkçeye ilgi gösteren, güzel dilimizi seven herkese sonsuz teşekkürler. İyi ki varlar.”

 



Anahtar Kelimeler: Türkolog Akçay’ kitabı çıktı
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi