EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriTürkiye–Belçika ekonomik ilişkilerinde yeni dönem
Türkiye–Belçika ekonomik ilişkilerinde yeni dönem
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul’da Belçika Kraliçesi Mathilde ve üst düzey heyetle bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin derinleştirilmesi mesajı verildi.
İSTANBUL (İGFA) - Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’yi ziyaret eden Belçika Kraliçesi Mathilde ve beraberindeki üst düzey heyetle İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi.
“Belçika Ekonomi Misyonu” kapsamında yapılan toplantıya Belçikalı bakanlar ve bölgesel liderlerden oluşan geniş bir heyet de katıldı.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ MASAYA YATIRILDI
Görüşmede Türkiye ile Belçika arasındaki mevcut ekonomik ilişkiler ve ticaret hacmi stratejik boyutuyla ele alındı. Taraflar, işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda ortak irade ortaya koydu.
Bakan Bolat, Belçika’nın 200’den fazla şirket ve 420 iş insanıyla gerçekleştirdiği üst düzey ziyareti “önemli ve anlamlı” olarak nitelendirdi. İki ülke arasındaki siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkilerin güçlü bir zemine sahip olduğunu vurgulayan Bolat, ticaret ve yatırım alanlarında önemli bir gelişme potansiyeli bulunduğunu ifade etti.
Ziyaretin, Türkiye–Belçika ekonomik ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması açısından kritik bir adım olduğu değerlendirildi.
-
Bursa Nilüfer'de ‘Bizim Sergi’ Halk Evi’nde açıldı -
Manisa Kula’da yılların su hasreti bitiyor -
Glutensiz Kafe çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırıyor -
Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz Hatay’da afet paneline katıldı -
Konya Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi Avrupa’da ödül aldı -
BTÜ’de üniversitelere yönelik bütçe uygulamaları eğitimi -
Sakarya Sapanca’dan Türkiye derecesi -
Çorum’da Seç-Al kuralını ihlal eden tezgâh kapatıldı

