GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriTürkiye-Portekiz ilişkilerinde yeni dönem... Ticaret hedefi 3,5 milyar dolar
Türkiye-Portekiz ilişkilerinde yeni dönem... Ticaret hedefi 3,5 milyar dolar
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Portekiz Altyapı ve Konut Bakanı Miguel Pinto Luz ile yaptığı görüşmede, 2024’te 3 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacminin 2025’te 3,5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. Türk firmaları, Portekiz’in 75 milyar dolarlık altyapı yatırımlarında aktif rol alacak.
ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Portekiz Altyapı ve Konut Bakanı Miguel Pinto Luz ve beraberindeki heyeti ağırladı.
Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, görüşmede Türkiye-Portekiz ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi ve ticaret hacminin artırılması konuları ele alındı.
2024’te 3 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacminin, 2025’te 3,5 milyar dolara yükseltilmesi hedefi ortaya kondu.
Anahtar Kelimeler:
türkiye-portekiz
ilişkilerinde
yeni
dönem...
ticaret
hedefi
3
5
milyar
dolar
-
Eskişehir’de “Arabasız Pazar” yoğun ilgi gördü -
Çorum Belediyesi’ne “İl Sıfır Atık Belgesi” -
Denizli’de çevreci rekor: 10,5 milyar litre su kurtarıldı -
Bursa Büyükşehir AKOM olumsuz hava koşullarına karşı seferber oldu -
KAYMEK'ten özel pastırma kursu -
Kayseri Kocasinan'da toprakla büyüyen çocuklar mutlu -
İran'dan ateşlenen 4. füze engellendi! -
Konya Karatay'da Ahmet Yaşar Eşmekaya Aile Sağlığı Merkezi açıldı

