Tarih: 28.12.2021 18:03

Türkiye enerji dönüşümünde büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Solar İstanbul, Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı basın toplantısında sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi.

“Sürdürülebilirlik ve Enerji Dönüşümü” temasıyla 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında Tuzla Viaport Marina’da düzenlenecek Solar İstanbul'da güneş enerjisi sektöründeki son teknoloji yüzlerce ürün sergilenecek ve solar endüstrisinin paydaşları ağırlanacak. Birleşik Fuar Yapım A.Ş(BİFAŞ) organizatörlüğünde ve GENSED, GÜNDER ve GÜYAD işbirliği ile gerçekleştirecek fuara TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK başta olmak üzere Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşları destek veriyor.

Açılış konuşmalarında BİFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Feraye Gürel “Temiz enerji sektörünü birbirinden ayırmadan doğru değerlendirme yapılmalıdır. Stratejik konulardan biri olan pandemi sonrasında enerji planlaması önemli gündemlerimizden biri olacak. Solar İstanbul, fuar olmanın yanısıra içeriği ve niteliği ile de göz dolduracak ve sektörün ihtiyaçlarına katkıda bulunacak” dedi.

'İHRAÇATA ENERJİYİ DE KATABİLİRİZ'

Sektördeki dönüşümden bahseden, GÜYAD Başkan Yardımcısı Birol Ergüven   “Enerjideki dönüşümü çok iyi yakalayan Solar İstanbul, yeni nesil teknolojilerinde oldukça verim alınacağını inanıyoruz. Yenilenebilir enerji maliyet analizleri yaptığınızda oldukça uygun rakamlar çıkıyor. Ülkemizin ihracat rakamlarına enerjinin de katılabileceğini düşünüyorum” dedi.

Enerji sektöründeki meslek yeterliliğinden bahseden GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli “Sektörümüzün mesleki yeterliliğinin gelişmesi konusunda yaptığımız çalışmalar için mesleki yeterlilik  merkezimizi kurduk. Tekniker, teknisyen ve mühendis seviyesinde kurulum dahil asgari standartların ve ulusal yeterliliklerinin belirlenmesini üstlendik. Bu yeterlilikle hem kurulum maliyetlerinin doğru yönetilmesi hem de iş güvenliğinden en üst düzeyde faydalanılmasını hedefledik” dedi.

GÜNEŞ BAŞROL 

Toplantının devamında söz alan, KOJENTURK Derneği Başkanı Yavuz Aydın “Güneş enerjisi bazlı kojenarasyon uygulamaları Türkiye’de yaygın olarak kullanılmalıdır. Ülkemizdeki en bol kaynak olan güneşi üretip, tüketecek ortamlar için çalışıyoruz.”

Enerji dönüşümünün kaçınılmaz olduğunu vurgulayan GENSED Başkanı Halil Demirdağ “Türkiye’nin potansiyeli, çok büyük. Bu potansiyeli gerçekleştirmek için siyasi irade, mevzuatlar ve konjonktür verimli dönemini yaşıyor”

Güneş enerjisiyle birlikte teknik olarak depolama alanlarının gelişmesinin santraller için önemli olduğunu vurgulayan SOLAR 3GW Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan “Enerji devrimine doğru yol alıyoruz. Güneş bu anlamda önemli başrolümüz” dedi.

2021 HİBRİT YILI OLDU 

TUREB Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Arıcı “2021 yılını hibrit güneş santrallerinin yıl oldu diyebiliriz. Solar İstanbul’a kadar enerji üretiminin yükseleceğine olan umudumuz ve güvenimiz tam” diyerek sektörün geleceğinden umutlu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin enerji sektörünün farklı alanlarda gelişmesinin göstergelerinden biri olan Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Derneği Başkanı Dr. Murat Durak “Ülkemizin temiz enerji zenginliğini Deniz üstü enerjisinde 4 tribün bir santral karşılığına geliyor. Tüm temiz enerji kaynaklarımızı doğru kullanmalıyız” ifadelerini kullandı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —