meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Türk Kuru Meyve Sektörü Dubai'de buluştu

Türk Kuru Meyve Sektörü Dubai

Türk Kuru Meyve Sektörü Dubai'de buluştu

Dünya Kuru ve Kabuklu Meyve sektörünün en büyük organizasyonu INC Kongresi, Dubai’de gerçekleşti.

İZMİR (İGFA) - Türk Kuru Meyve Sektörü, 11-13 Mayıs’ta Dubai’de düzenlenen  INC Dünya Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi’nde bir araya geldi.

60 ülkeden bin 500’ün üstünde sektörün önde gelen liderleri Dubai’de bir araya geldi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda INC’nin Türkiye Büyükelçisi olan Ahmet Bilge Göksan, düzenlenen çekirdeksiz kuru üzüm oturumunda ülkemiz ve dünya çekirdeksiz kuru üzüm üretimi, en son trendler hakkında büyük beğeni toplayan bir konuşma gerçekleştirdi.

INC Kongresi’nin kuru meyve endüstrisiyle ilgili tek uluslararası etkinlik olduğuna değinen Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) Türkiye Büyükelçisi Ahmet Bilge Göksan, EİB’nin düzenli olarak Kongre’ye katılım sağladığını söyledi. 

Göksan, bu yıl üç gün boyunca 60 farklı ülkeden bin 500’ün üstünde kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki sektörün önde gelen liderleri ile badem, Brezilya fıstığı, kaju, fındık, macadamia, ceviz, çam fıstığı, pecan, antep fıstığı, ceviz, yer fıstığı, hurma, kuru kayısı, kuru kızılcık, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm, çekirdeksiz kuru üzüm, kuş üzümü ürünlerinin rekolte tahminleri, arz, talep ve ticaretiyle ilgili oturumlar düzenlendiğine dikkati çekti.

Kuru ve kabuklu meyvelerin sağlık üzerinde olumlu etkilerinin ortaya konduğu bilimsel çalışmaların da paylaşıldığını anlatan Göksan, bilimsel sonuçların insanların kuru ve kabuklu meyveler tüketimine olumlu katkıları olduğu ve bu çalışmaların arttırılmasının büyük önemi olduğu dile getirildiğini kaydederek, "Tüm dünyada enflasyonun, üretim ve nakliye masraflarının giderek yükseldiği, covid pandemisi nedeniyle global çapta nakliye krizlerinin yaşandığı da Kongre’de konuşulan önemli başlıklar arasındaydı. Tüketim alışkanlıklarının ve tüketici beklentilerinin değiştiği, Z jenerasyonunun çok önemli bir tüketim potansiyeli olduğu ve bu açıdan önümüzdeki dönemde bu tüketici kitlesinin beklentilerine uygun pazarlama stratejilerinin hayata geçirilmesi gerektiği de vurgulandı" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: türk kuru meyve sektörü dubai'de buluştu
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi