meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Türk Dostu New York Belediye Başkanı'na İstanbul Üsküdar'dan ziyaret

Türk Dostu New York Belediye Başkanı

Türk Dostu New York Belediye Başkanı'na İstanbul Üsküdar'dan ziyaret

Türkevi’ndeki Hanım Sultanlar Sergisi için ABD’ye giden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘Türk Dostu’ olarak bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams’ı makamında ziyaret etti.

ABD (İGFA) - Hanım Sultanlar sergisi için ABD'de bulununan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ile birlikte ziyaret etti.

Heyetler arası görüşmelerin de gerçekleştiği toplantıda, mevcut iyi ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda anlayış birliğine varıldı.

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in New York Belediye Başkanı Eric Adams’la görüşmesinin büyük önem arz ettiğine değindi. Türkiye’nin imajı ve uluslararası bağlantıları için çok değerli olduğunu ifade eden Özgür, "Başkan Eric Adams’ın ‘ekipler ayarlayalım, Türkiye’de çalışmalara devam edelim, ortak işler yapalım, Amerika’da yapılan güzel işleri Türkiye’ye taşıyalım demesi hepimiz için çok kıymetli. Ayrıca Adams’ın Üsküdar’da yapılan işlere övgü dolu sözlerle sosyal medyada paylaşması bir Türk olarak bizleri de hayli gururlandırdı, mutlu etti. Amerika’da, New York’ta yapılan bu tür güzel işler çok kıymetli. Bu nedenle Üsküdar belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi