GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriTürk-Çek İş Birliği Parkı’nda sona gelindi
Türk-Çek İş Birliği Parkı’nda sona gelindi
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kardeş kenti Çekya’nın Prag 6’da açılışı yapılan Çek-Türk İş Birliği Parkı’nın benzeri Fener Mahallesi’nde kurulacak. 1939-1940 sokakları kesişiminde yer alan park Kaleiçi Old Town Festivali’nde açılacak.
ANTALYA (İGFA) - Çekya’nın başkenti Prag’da Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 100’üncü yılı dolayısıyla ‘Çek-Türk İş Birliği Parkı’ haziranda açıldı. Parka, Prag 6 Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi dostluğunun bir simgesi olarak Anadolu’dan getirilen meşe palamudu ekildi.
Açılışın ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kardeş kent Prag 6’da açılan Çek-Türk İş Birliği Parkı’nın bir benzerinin ‘karşılıklılık’ esasınca Muratpaşa’da da açılacağını söyledi. Belediye meclisi, Türk-Çek İş Birliği Parkı için yer arayışını tamamladı. CHP ve Ak Partili üyelerden oluşan İsim Verme Komisyonu, Fener Mahallesi’nde 1939-1940 sokakları kesişiminde yer alan park alanına Türk-Çek İş Birliği Parkı verilmesine karar verdi. Komisyon kararı, 2 Ağustos Perşembe saat 14.30’da toplanacak belediye meclisince oylanacak. Türk-Çek İş Birliği Parkı için seçilen alan 2 bin 300 metrekare genişliğe sahip. Park ekim ayında düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali’nde açılacak.
-
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı -
Kayseri'de FIBA 3x3 Lite Quest 2026 Turnuvası heyecanı -
KAYMEK'ten yabancı dil Konuşma Kulübü -
YTB’den gençlere küresel gönüllülük çağrısı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Külliye’de görüştü -
2026 Yaz Kur’an Kursları'nın açılışı Bursa'da yapıldı -
BİK Analitik sistemi güncellendi... Ziyaretçi ölçümlemede yeni dönem -
YÖK: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Türk dünyasıyla akademik bağları güçlendirecek

