EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriTMO mavi haşhaş tohumu satışına başladı
TMO mavi haşhaş tohumu satışına başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Afyon Alkaloidleri Fabrikası stoklarında bulunan eski yıl mahsulü mavi renkli naturel haşhaş tohumlarını satışa çıkardı. Gıda amaçlı kullanılacak ürünün kilogram fiyatı 145 TL olarak belirlenirken, talep toplama için son tarih 11 Kasım olarak açıklandı.
ANKARA (İGFA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü stoklarında bulunan eski yıl mahsulü mavi renkli naturel haşhaş tohumlarının satışına ilişkin duyuru yayımladı.
Kasım ayı itibarıyla satışa sunulan haşhaş tohumları, kişi ve kuruluş ayrımı yapılmaksızın peşin ödeme karşılığında serbest olarak satışa açıldı.
KİLOGRAM FİYATI 145 TL
Gıda amaçlı kullanılacak ve yüzde 2 yabancı madde içeriğine sahip haşhaş tohumunun kilogram fiyatı 145 TL olarak belirlendi. Açıklanan fiyata KDV, borsa, diğer yasal yükümlülükler ve manipülasyon bedelinin dahil olmadığı bildirildi.
Stok miktarına yüksek talep gelmesi durumunda tahsis yöntemiyle satış yapılacak. Belirlenen miktar ve fiyat Kasım ayı sonuna kadar geçerli olacak.
SON BAŞVURU TARİHİ 11 KASIM
TMO tarafından açıklanan satış takvimine göre talep toplama son günü11 Kasım 2026, saat 17.00 olarak duyurulurken, tahsis sonuçlarının bildirilm tarihi 13 Kasım 2026, ödeme için son gün 27 Kasım ve ürün teslimatı için son gün ise 30 Kasım 2026 olarak açıklandı.
Haşhaş tohumu satın almak isteyen kişi ve kuruluşların, satın alma şartlarını kabul ettiklerine ilişkin taahhütnameyi imzalaması ve talep formunu doldurması gerekiyor.
Hazırlanan belgeler en yakın TMO işyerine teslim edilecek.
Satışa ilişkin tüm iş ve işlemlerin Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülecek.
-
Eskişehir’de Porsuk Çayı ve köprüleri yeni ışıklarıyla parlıyor -
PISA 2025’te Türkiye’den çevre bilimi başarısı! 85 ülke arasında 17’deyiz -
Konya Selçuklu'da Melike-Hacı Şimşek ASM için imzalar atıldı -
Çorum’da okul bahçeleri spor alanlarına dönüşüyor -
Denizli'de yaşlılara hipertansiyon eğitimi -
Muğla’da kırsal ulaşıma yeni yatırım -
Ağrı İl Milli Eğitim'de hizmet içi koordinasyon -
TMO mavi haşhaş tohumu satışına başladı

