meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

TİM'e adaylığını açıkladığını

TİM

TİM'e adaylığını açıkladığını

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan adaylığını açıklayan TİM Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, değişim için yola çıktığını söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Haziran 2022’de gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı seçimleri için; ihracatçı birlik başkanları, yönetim kurulları ve delegelerden aldığı destekle yola çıktığını belirten TİM Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, adaylığını resmen açıkladı.

Türkiye’nin hedef pazarlarında daha güçlübir strateji benimsemek içinyola çıktıklarını ifade eden Güleç, her bir sektör ile alt sektörlerininkendi hedef ülkelerindeki pazarlama stratejileri özelinde “proaktif” ve ışık tutucu bir ihracat hiyerarşisi yaklaşımının benimseneceğini de vurguladı.

Küresel rekabetin yakın gelecekte daha çetin koşullar yaratacağını vurgulayan Güleç, TİM Başkanlığına çağın gereği olan ”değişim”sürecine önderlik etmek için aday olduğunu belirterek, yaklaşık 20 yıldır üretici ve ihracatçı olarak dünyayı gezdiğini belirterek, "Şunu gördüm ki, dünya ticaretinden pay alan ve dünyaya kendini tanıtarak en iyi, kalıcı etkileri bırakan ülkelerin sürdürülebilir bir ticaret ve ihracat anlayışı var. Dünya ticareti değişiyor, dönüşüyor. Katma değer anlayışı, kalıcı ve sürdürülebilir ticaret anlayışı da aynı oranda değişiyor. Dolayısıyla kurumsal yapıçok önemli. Dünya ticaretinden pay alma yolculuğuyla ilgili Türkiye’de bu işin birinci kurumu da Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleridir" diye konuştu. 

Girişimciliğin en büyük avantaj olduğunu vurgulayan Güleç, değişen dünya ticaretinde yapısal dönüşümün yolunun Türkiye İhracatçıları Meclisi’ne ihracatçı adeta bir orkestra şefi gibi güçlü, kucaklayan, yol gösteren, lokomotif nitelikli kurumsal bir kimlik kazandırmaktan geçtiğini söyledi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi