TEGV’in, ‘Düşler Atölyesi’ Bakırköy’de açıldı

TEGV’in, ‘Düşler Atölyesi’ Bakırköy’de açıldı

TEGV’in, ‘Düşler Atölyesi’ Bakırköy’de açıldı

27 yıldır yaptığı çalışmalarla yaklaşık 3 milyon çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasını sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Bakırköy Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda Arup’un desteğiyle kurulan Düşler Atölyesi, 12 Şubat’ta düzenlenen törenle açıldı.

İSTANBUL (İGFA)- Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Arup’un desteğiyle kurulan Düşler Atölyesi’nin açılışını Bakırköy Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda gerçekleştirdi. Çocukların sanatın temel kavramlarıyla tanışmalarını ve sanata ilgi duymalarını amaçlayan Düşler Atölyesi’nin açılış törenine TEGV ve Arup temsilcileriyle birlikte çok sayıda eğitim gönüllüsü ve basın mensubu katıldı. Düşler Atölyesi’nde çocukların, hazır şablon uygulamalardan uzak, farklı konular, malzeme ve uygulama biçimleri hakkında bilgi edinmeleri, ardından kendi yapabilecekleriyle ilgili keşiflerde bulunmaları ve haklarında bilgi edinebilecekleri bazı sanatçı ve eserlerini tanımaları hedefleniyor.

"24 FARKLI İLDE FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Düşler Atölyesi’nin açılış töreninde konuşan TEGV Saha Yönetimi Müdürü Bülent Belin, Arup ailesine katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Öncelikle eğitim parkımıza ismini veren merhum bağışçımız Ferit Aysan’ı saygı ve rahmetle anmak isterim. Aynı şekilde alanı bize tahsis eden belediyemize ve sayın başkanımıza da buradaki varlığımızı sürdürülebilir kıldıkları için teşekkür ederim. Bugün burada bulunduğumuz eğitim parkımız, 2004 yılında Ferit Bey’in sağladığı fonla hayata geçti. Kuruluşundan bu yana Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda, 4 bini aşkın gönüllümüzün desteğiyle 60 binin üzerinde çocuğumuza eğitim desteği verdik. Geride bıraktığımız 27 yıl içerisinde TEGV olarak ise 90 binin aşkın gönüllüyle 3 milyona yakın çocuğumuzu etkinliklerimizle buluşturduk. Hedefimiz etkin, fark yaratan eğitim programlarımızla ve sürdürebilir yapımızla ülkemizdeki tüm çocukların erişebileceği bir sivil toplum kuruluşu olmak. Rakamları büyük büyük ifade ediyoruz ama bunun altında yatan en gerekli kavramlardan bir tanesi iş birliklerimiz. Operasyonun sürdürülebilirliği açısından gönüllülerimiz, bağışçılarımız, yerel yönetimler, Milli Eğitim teşkilatı, velilerimiz her biri bu operasyonun sürdürülmesine inanılmaz katkısı olan insanlar.

Bugün Arup ailesi aramızda. Kendileri TEGV’in mekân modeli süreçlerine inanılmaz katkılar sunan, her zaman erişebildiğimiz bir ekip. Arup ailesi 2020 yılında sadece fon sağlamakla kalmayıp Düşler Atölyesinin tasarımında da ciddi katkı sağladılar. Pandemi nedeniyle ertelediğimiz bu açılışı gerçekleştirmek bugüne kısmet oldu. Bu eğitim öğretim yılı başında çocuklarımız yeni atölyelerine kavuştular. Yine Arup’un desteği ile Denizli’de bir başka Düşler Atölyesi daha kurduk. O da bu eğitim öğretim yılı başında çocuklarımızla buluştu. Arup Mühendislik ile bir eğitim parkımızın yenilenmesi konusunda da iş birliği yaptık. Bu yılın sonunda, planlamamız o yönde buradaki yapıya benzer eğitim parkımızı, yine Arup’un katkılarıyla Van’daki çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Çocuklarımız adına en içten dileklerimizle Arup ailesine teşekkürlerimi sunarım. İyi ki varsınız.”

"HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ"

TEGV’le 2018 yılından bu yana tanıştıklarını dile getiren Arup Mühendislik’ten Elif Munir, ise açılışta, “Biz Arup olarak, 2018 yılında maratonda TEGV için koşuya katıldık. Hatta ekip liderimiz Serdar Bey kendisi de bizzat katılmıştı. O zamandan tanışıklığımız var. O yıllarda hevesle, çok güzel bir bağış topladık. Çok güzel bir sinerji yakaladık. Ondan sonra da TEGV ile hiç bağımızı koparmadık. Daha sonra iki yıllık stratejik bir ortaklık kurduk. Bu ilk yılında buradaki Düşler Atölyesine, ikinci yılında Denizli’deki Düşler Atölyesine destek olduk. Bu yıl Van’daki eğitim biriminin kurulmasında ihale paketini inceledik. Biz destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Her zaman da desteğe hazırız.” dedi. 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi