GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriTBMM'de özel oturum... Meclis’i çocuklar yönetti
TBMM'de özel oturum... Meclis’i çocuklar yönetti
TBMM Genel Kurulu’nda düzenlenen “Çocuk Özel Oturumu”nda yönetim çocuklara devredildi. 23 Nisan coşkusu Meclis’e taşındı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında “Çocuk Özel Oturumu” gerçekleştirildi.
Çocukların aktif rol aldığı özel oturum, 23 Nisan’ın ruhuna uygun olarak demokrasi, katılım ve gelecek vurgusuyla dikkat çekti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılışı yaptığı oturumda, Başkanlık Divanı çocuklara devredildi ve Genel Kurul’u çocuklar yönetti.
#CANLIYAYIN TBMM Çocuk Özel Oturumu #23Nisan #TBMM106Yaşında https://t.co/puTj5axPGN
— Numan Kurtulmuş (@NumanKurtulmus) April 20, 2026
Oturum başkanlığına seçilen İnci Yıldız Şentürk, açılış konuşmasında son dönemde yaşanan acı olaylara değinerek Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden öğrencileri andı. Şentürk, “Derslerimize daha sıkı sarılacağız, öğretmenlerimizin emeklerine layık olmak için daha çok çalışacağız” diyerek çocukların sorumluluk bilinciyle hareket edeceğini vurguladı.
Kürsüye çıkan bir diğer öğrenci Batuhan Turan ise konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün önemine dikkat çekti. Turan, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek nesiller olarak bilimden sanata, teknolojiden sosyal alanlara kadar her alanda üretim hedeflediklerini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, 23 Nisan’ın milletin geleceğe olan inancının simgesi olduğunu belirterek, “Ülkemizin yarınları, maarifle güçlenen çocuklarımızın ellerinde şekillenecektir” ifadelerini kullandı.
-
Tour of İstanbul’da Şile etabını Giovanni Lonardi kazandı -
Huawei, Münih'te düzenlenen "Chase the Wild" adlı küresel yenilikçi ürün lansman etkinliğinde yeni nesil amiral gemisi ürünlerini tanıttı -
İBB Başkan Vekili Aslan'ın babası Sivas'ta toprağa verilecek -
Çiftçilere 450 milyon liralık destek ödemesi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meloni’ye tebrik -
Re'sen soruşturmada Melih Gökçek'in ifadesi alındı... Oğlu ve gelini de ifadeye çağrıldı -
Esenyurt’ta sahte dolar operasyonu! 2 milyon 890 bin dolar ele geçirildi -
Kocaeli Büyükşehir’den toplu ulaşımda bir devrim daha

