Tarih: 25.04.2022 09:45

Tarkan da diğer isleri gibi kalıcı bir iş olmadığını biliyordu!

Facebook Twitter Linked-in

Burak Orhan, “Bi Şeyler” ve “Kelepçe” adını verdiği şarkılarının ardından yeni şarkısı “Neyin Var?” ile müzik severlerle buluştu.

İSTANBUL İGFA- Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü okurken, oyunculuk yapmaya ve şan dersleri almaya başlayan sonrasında Los Angeles’ta oyunculuk eğitimleri alan, Kadir Has Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon yüksek lisansı yapan ardından şan ve dans derslerine devam eden Burak Orhan, "İstanbul’da doğdum. Moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum. Müzik küçüklüğümden beri hep hayatımdaydı. Okul korolarındaydım, gitar dersleri aldım. Sahneye ve oyunculuğa, yani sahne sanatlarına karşı hep ilgim vardı. Ailemin yönlendirmesiyle farklı bir alanda eğitim aldım. Okurken oraya ait olmadığımı hissettim. Yönetmen ve yapımcılık yapan kuzenlerim var. Onlar da beni yönlendirdiler. Üniversitede okurken biz sana sevdiğin işi yapman konusunda nasıl yardımcı olabiliriz dediler. O sırada TRT’ye dizi çekiyorlardı ve orada oyunculuk yaptım. Öyle bir deneyimim oldu. Sonra kendimi oraya daha fazla ait hissettim" dedi.

"AİLEME SÖZ VERDİĞİM GİBİ OKULUMU BİTİRDİM"

Kariyer hayatıyla ilgili açıklamalarda bulunana Orhan, "Ailemin yönlendirmesiyle genetikçi olacağım, doktor olacağım dedim. Sonra baktım zorla ilerliyor ve mutlu hissetmiyorum. Bu arada 2 sene de geçti. Sonra yurt dışında New York Film Academy’ye başvurdum ve kabul edildim.  Ailemden gizli başvurmuştum. Her şey yolunda gitti burs da verdiler.Bir süre sonra ailemin karşısına çıkıp akademiye gideceğimi söyledim. Bana ‘Yazın git ama geri gelip okulunu bitir. Sonrasında her şekilde arkandayız’ dediler. Gittim 6 ay kaldım. Aileme söz verdiğim gibi geri gelip okulumu bitirdim. O süreçte şan ve dans dersleri aldım. Meltem Cumbul’dan Eric Morris method oyunculuğu eğitimi aldım. Ayla Algan’dan kamera önü oyunculuk eğitimi aldım. Hollywood’da oyuncu koçluğu yapan Ivana Chubbuck’dan eğitim aldım. Donanımlı bir şekilde ilerledim. Okul bitince de yüksek lisans yaptım. Alaylı olmaktansa eğitim almak istedim. Ayla Algan Kadir Has Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmamı önermişti. Ben de orada Sinema Tv bölümünde yüksek lisans yaptım. 

Şebnem Özberk ile yolumuz kesişti. Hepsi grubunun, Soner Sarıkabadayı’nın ve Edis’in projeleriyle ilgileniyordu. Onun desteğiyle şarkı aramaya başladık. Sonra yollarımız ayrıldı. Bir yapım şirketinin arkasındaki kişi Niyazi Mete bana çok inandı. Onun desteğiyle ilk işimi çıkardım. Araya pandemi süreci de girdi. Her şeyin bir vakti olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 

"GELEN TEPKİLERDEN ÇOK MUTLUYUM"

Burak Orhan, "Gelen tepkilerden çok mutlu oldum. Pop müzik yapıyorum ve ilk işim “Bi’ Şeyler”i çıkardığım zaman rap müzik çok seviliyordu. Ona rağmen ilk işim 1,5 milyona yaklaştı YouTube’da. Tiktok’ta hazırlanan videolar beni çok mutlu etti. Farklı listelere üst sıralardan girdim. İnsanlar sizi motive ettiklerinde siz de heyecanlanıyorsunuz ve yeni isler çıkarmak için sabırsızlanıyorsunuz. İlk şarkımın üzerinden altı ay sonra “Kelepçe” adlı ikinci şarkımı çıkardım. Daha enerjisi yüksek bir şarkı. Sonra yolumuz Özgür Aras ile kesişti. Onunla iş birliği yaparak üçüncü şarkım “Neyin Var?”ı çıkardık. Çıkardığımız işi tabi ki öncelikle kendimiz sevmeliyiz ama sonuç olarak insanların beğenisine bir şey sunuyoruz. Ne kadar çok insan tarafından alkışlanıp dinlenirsek bu bizi mutlu eder. O yüzden ben de olabildiğince kalabalıklara hitap etmek istiyorum. İsteğim işimi ileride global olarak devam ettirmek" dedi. 

"SINIRLAR KALKTI O YÜZDEN ŞANSLIYIZ"

"Eskiden bazı şeyler insanların tekelindeydi. İnternet çağındayız ve farklı ülkelerdeki insanlar bile bizi keşfedip bulabiliyor. Kimse kimseye bağlı değil. Güzel iş bir şekilde keşfediliyor. Sınırlar kalktı. O yüzden daha şanslıyız. Ama bunun da şöyle bir dezavantajı var. Çok fazla rakip var. Çok isim arasından sıyrılıp kendimizi göstermeliyiz" diyen Orhan, " Eğer kendinize özgün yeteneklerinizi ortaya koyup ve cesur adımlar atarsanız başarı geliyor.90’ları yakalayan jenerasyonum. Michael Jackson, Justin Timberlake, Madonna, Tarkan, Kenan Doğulu, Ajda Pekkan, Sezen Aksu hepsini izleyerek büyüdüm. Global işlere de çok meraklıydım. Özellikle Justin’in sahne şovlarını severek izlerdim ama Michael Jackson ise efsane herkese hitap ediyor. Hem görsel hem de işitsel bir şov yapmak istiyorum. Yurt dışındaki konserlerde çok farklı kostümler giyiliyor. Ama bizde takdir etmekten çok aşağı çekme durumu var. İlk kendini gösterme açısından kadınlar daha avantajlı. Çünkü daha çok dikkat çekebiliyorlar." dedi.

"TARKAN YAPTIĞININ FARKINDA"

Tarkan'ın Geççek şarkısı hakkında konuşan Orhan, "Bence Tarkan da yaptığının farkında, diğer isleri gibi kalıcı bir iş olmadığını biliyordu. Oyunu kuralına göre oynadı. Bence bilinçli yaptı. Tarkan’ın yeni nesle hitap etme gibi bir amacı yoktu burada. Ama şu an ne yapsak yapalım acaba Z kuşağına hitap eder mi diye düşünüyoruz. Dijital dünyada her şey tüket at seklinde ilerliyor. 80’ler-90’lardaki albümleri hala dinliyoruz ama yeni çıkmış şarkılar çok uzun ömürlü olmuyor. O an ne popülerse onu yakalayıp tüketiyoruz" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —