YAŞAM
YAŞAM HaberleriTarihi İpek Yolu turizme açılıyor
Tarihi İpek Yolu turizme açılıyor
Ayaş’tan Sapanca’ya uzanan tarihi İpek Yolu Turizm Koridoru için ilk adım Göynük’te atıldı.
ANKARA (İGFA) - İpek Yolu Belediyeler Birliği’nin ilk toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla Bolu’nun tarihi ilçesi Göynük’te gerçekleştirildi. Yavaş, koridorun canlanmasının istihdama da katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Hem burada yaşayan insanların ilçelerini terk etmemelerini sağlayacak hem de bugüne kadar gelen kültürün gelecek nesillere aktarılması yönünden farkındalık yaratıyor. Kültürümüzü korumuş oluyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İpek Yolu Turizm Koridoru’nda yer alan Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Taraklı, Geyve ve Sapanca’nın yeniden önemli birer cazibe merkezi haline gelmesi hedefiyle ilk adımı attı. İpek Yolu Belediyeler Birliği’nin ilk toplantısı, Bolu’nun tarihi ilçesi Göynük’te gerçekleştirildi. Müderrisler Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıya Mansur Yavaş’ın yanı sıra Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Mudurnu, Taraklı, Geyve, Sapanca ve Göynük Belediye Başkanları ve temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Sibel Bozdağcı katıldı. Toplantıda, Ayaş’tan Sapanca’ya uzanan tarihi İpek Yolu Koridoru’nun turizme kazandırılması ve ilçelerin birer cazibe merkezi haline getirilmesi için geliştirilmesi gereken projeler görüşüldü.
Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde Ayaş-Sapanca hattının canlandırılması için birçok çalışma başlatıldığını hatırlatan Yavaş, “Hatta bir çekim de yaptırdım ben. Bu hatta turistler geldiği zaman neler görebilecekler? Bunun görüntülerini de çektirdim” dedi.
“YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI SON DERECE HEVESLİ”
“Şimdi bu projenin gerçekleşmesi için yeni seçilen bütün belediye başkanlarımız son derece hevesliler” diyen Yavaş şunları söyledi:
“Bizi asıl ilgilendiren hat, Geyve, Taraklı, Mudurnu, Göynük, Nallıhan, Beypazarı, Ayaş ve Güdül hattı. Göynük’ün içinde de gördüğümüz gibi burada 100-150 yıl önceki yaşamı aynen görmek mümkün. Neyiyle? Kültürüyle, yemekleriyle, adetleriyle, gelenekleriyle görmek mümkün. Turistlerin de en fazla arzu ettiği şeyler geleneksel değerlerimizi görmek ve yaşamak istiyorlar. Onlara son derece ilginç geliyor. Bunun hem istihdam açısından faydası oluyor; burada yaşayan insanların ilçelerini terk etmemeleri sonucunu doğuruyor hem de bu yıllardır bugüne kadar gelen kültürün gelecek nesillere aktarılması yönünden en azından farkındalık yaratıyor ve kültürümüzü korumuş oluyoruz.”
-
Geleceğin yıldızları Kayseri Talas'ta yetişecek -
Marmara ve Ege’ye rüzgar, 15 ile sağanak yağış uyarısı! -
Kayseri Büyükşehir'den kentsel dönüşüm mesaisi -
Kayserililer Ali Dağı'nda buluşuyor -
AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk trafik kazasında yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti -
Ağrı Barosu’ndan yargı mensuplarına birlik mesajı veren veda -
Bursa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli işaret dili öğrendi -
GA-ASI, MQ-9B uçuşları için yer kontrol istasyonunu uyarlıyor

