Tarih: 18.06.2024 12:43

Sosyal medya hesabınızı kaptırmayın! Dikkat edilmesi gerekenler...

Facebook Twitter Linked-in

Dijital ortamlarda yasal olmayan yolları kullanarak para kazanan siber suçlular da gelişmeleri yakından izliyorlar. Yapılan araştırmalar sosyal medya araçlarının kullanımının özellikle tatil dönemlerinde her yaş grubunda arttığını gösteriyor.

İSTANBUL (İGFA) - Kolay yoldan para kazanabilmek için uygun zamanı ve ortamları takip eden siber suçluların bir hedefi de sosyal medya.

Siber dolandırıcılar, kullanıcılar için bir eğlence ve sosyalleşme aracı olan sosyal medya platformlarında geliştirdikleri yöntemler ile istediklerini elde etmeye çalışıyorlar. Sosyal mühendislik uygulamalarından faydalanıyorlar. Farklı parçalardaki bilgileri bir araya getirerek anlamlı bir bütün oluşturuyorlar. Topladıkları bilgileri kendi amaçları için kullanabiliyorlar. Sizin adınıza yeni bir hesap açabildikleri gibi var olan hesabınızı kullanarak yeni tuzaklar kurabiliyorlar.   

Hesabınızın ele geçmemesi için neler yapmalısınız?

ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, sosyal medya hesapları kullanılırken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde özetledi:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —