GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriŞişecam'dan mirasa büyük katkı... Anıtkabir'in kule camları yenilendi
Şişecam'dan mirasa büyük katkı... Anıtkabir'in kule camları yenilendi
Şişecam, Anıtkabir’de Atatürk’ün makam otomobillerinin sergilendiği vitrinler ve kule camlarının değişimini gerçekleştirdi.
ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan, Türkiye’de cam sanayinin başlangıç noktası olan Şişecam, O’nun hatıralarının geleceğe taşınmasına katkıda bulunuyor.
Şişecam, Anıtkabir’de Ata’nın restorasyonu tamamlanan makam otomobillerinin sergilendiği vitrinlerin ve Anıtkabir’in kule camlarının değişimini tamamladı.
Ata’nın restore edilen son makam aracının teslimi töreni de Anıtkabir’de yapıldı.
Atatürk’ün makam otomobillerini koruyan vitrin camları Şişecam tesislerinde özel olarak üretilirken, vitrin camlarının yanı sıra komutanlık araçlarının yer aldığı kuleler dahil olmak üzere 19 kulenin camlarının değişimi de Şişecam ve iş ortaklarının destekleriyle tamamlandı.

Global ölçekte öncü oyuncularından biri olan Şişecam'ın kültürel mirasa katkıda bulunmaya devam edeceği bildirildi.
-
Denizli’de eğitim mesaisi hız kesmiyor -
Sakarya Büyükşehir’in Kur’an ve Değerler Atölyesi’nde anlamlı final -
Türkiye’den uzayda tarihi adım... Artemis Mutabakatı’na imza atıldı -
Bursa İnegöl'de Öznur Selçuk Armağan ASM çevresi hizmete hazır -
MEB yeni dönem taslak yıllık planları yayımladı -
BNP Paribas Cardif Türkiye'nin Finans ve Aktüerya Genel Müdür Yardımcısı Clément Saillard oldu -
Ulusal Vefa ile günlük yaşam kolaylaşıyor -
Bursa'dan "Fetheden Lezzetler"le 5. buluşma

