GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriSıfır Atık Hareketi’nde yeni dönem... Depozito Yönetim Sistemi başladı
Sıfır Atık Hareketi’nde yeni dönem... Depozito Yönetim Sistemi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki Sıfır Atık Hareketi, Depozito Yönetim Sistemi ile güçleniyor. “Depozitosu Olan Ambalajlar” logolu plastik, cam ve alüminyum ambalajlar, iade makinelerinde toplanarak geri dönüştürülecek.
ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sıfır Atık Hareketi kapsamında Depozito Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.
“Depozitosu Olan Ambalajlar” (DOA) logosu taşıyan plastik, cam şişeler ve alüminyum ambalajlar, DOA İade Makineleri’ne bırakılarak geri dönüşüme kazandırılacak.
Sistem, denizlerdeki plastik kirliliğini azaltmayı, depolama alanlarını ve enerjiyi verimli kullanmayı hedefliyor. Aynı zamanda teknoloji transferi ve yerli üretimi teşvik ederek kayıt dışı üretimi önleyecek, ekonomiye katkı sağlayacak.
-
810 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı -
STRATCOM 2026 tamamlandı... İletişim Başkanı Duran’dan 'daha adil dünya' vurgusu -
Manisa sağanak yağışa karşı seferber -
Kayseri Talas'ta yatırımlara 35 milyonluk kaynak -
Balıkesir'de 'minik kalp'lerden 'büyük çınar'lara ziyaret -
BASKİ Manyas’ta yıllanmış içme suyu hattını yeniledi -
ASFİM’de çocuklar ‘Eğitsel Oyunlar’ ile öğreniyor -
İzmir'de Başkan Tugay önlüğü giyip, mutfağa girdi... Yemekler Başkan Tugay'dan

