GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriŞiddet ve salgının etkileri araştırılacak
Şiddet ve salgının etkileri araştırılacak
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, kadına yönelik şiddet ve COVID-19 salgınının etkilerini araştıracak.
ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Kadına Yönelik Şiddet ve COVID-19 Salgınının Etkileri Araştırması"nın yapılacağı bildirildi.
Açıklamaya göre, 2008 ve 2014 yıllarında "Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet" ile 2014 yılında "6284 sayılı Kanunun Uygulanmasına Yönelik Etki Analizi" saha araştırmalarını gerçekleştiren Bakanlık tarafından bu yıl "Önleme, Müdahale ve Politika Boyutlarıyla Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet ve COVID-19 Salgınının Etkileri"ni araştıracak.
Araştırma kapsamında akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) kadına yönelik şiddete ilişkin algı ve farkındalıkları değerlendirilecek. Kamuoyunun, kamu görevlilerinin, medya mensuplarının, akademisyenlerin ve STK temsilcileri gibi farklı hedef gruplarının, kadına yönelik şiddet ve kadının statüsüne ilişkin tutumu, algısı ve farkındalıklarının da ele alınacağı bildirildi. Araştırmada ayrıca COVID-19 salgınının kadına ve hane içindeki durumuna etkisi de tespit edilecek.
-
KAYSO'dan ihracat başarısı kutlaması -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya heyetini kabul etti -
Konya Karatay'da 9. Düz Bisiklet'e ilgi yoğun oldu -
Manisa'da sivrisineklere karşı eş zamanlı ilaçlama -
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (28 Haziran 2026) -
Kayseri kırsalına Büyükşehir dokunuşu -
Memduh Büyükkılıç'tan 19 Kayseri firmasına 'ilk 1000' tebriği -
Adrenalin ve hız tutkunları Bursa’da buluştu

