GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriSenegalli göçmenler Türkiye'de anne oldu
Senegalli göçmenler Türkiye'de anne oldu
Ege Denizi’nde ölümle burun buruna gelen, Hasan ve Hüseyin isminde ikiz bebeklerini sağlıkla kucağına alan Zeynep Samua, “Hamile halimizle bizi denize ittiler, soğuk sularda ölümü gördüm. Türk Sahil Güvenlik ekipleri bizi kurtardı. Türk hükümetine ve bebeklerimi dünyaya getirdiğim hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
İZMİR (İGFA)- Yaklaşık 20 gün önce eşleriyle birlikte tekneyle Ege kıyılarından Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçen Zeynep Samua ve Fatıma Ba, yanındaki diğer düzensiz göçmenlerle birlikte Yunan unsurları tarafından yakalandı. Burada kişisel eşyalarına el konulan ve şiddete maruz kalan düzensiz göçmenler, korumasız bir can salıyla Türk karasularına doğru itilerek ölümle baş başa bırakıldı.
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan ve ilk müdahalenin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilen göçmenlerden Zeynep Samua ve Fatıma Ba’nın hamile olduğu anlaşılınca Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. 34 haftalık hamile Zeynep Samua ikiz bebek, aynı odayı paylaştığı Fatıma Ba ise bir kız çocuğu dünyaya getirdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, doğum yapan anneleri ve dünyaya yeni gözlerini açan bebekleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
-
810 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı -
STRATCOM 2026 tamamlandı... İletişim Başkanı Duran’dan 'daha adil dünya' vurgusu -
Manisa sağanak yağışa karşı seferber -
Kayseri Talas'ta yatırımlara 35 milyonluk kaynak -
Balıkesir'de 'minik kalp'lerden 'büyük çınar'lara ziyaret -
BASKİ Manyas’ta yıllanmış içme suyu hattını yeniledi -
ASFİM’de çocuklar ‘Eğitsel Oyunlar’ ile öğreniyor -
İzmir'de Başkan Tugay önlüğü giyip, mutfağa girdi... Yemekler Başkan Tugay'dan

