GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriŞehit yakınları ve gazilere MHRS önceliği
Şehit yakınları ve gazilere MHRS önceliği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde başlatılan uygulama ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınları poliklinik hizmetlerinde olduğu gibi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevularını da öncelikli alabilecek.
ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına, MHRS'de öncelik sağlanması amacıyla 12 Mayıs'ta "Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına Merkezi Hekim Randevu Sisteminde Öncelik Protokolü" imzalandı.
Protokol kapsamında dün başlatılan uygulamayla şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına poliklinik hizmetlerindeki gibi MHRS randevularında da öncelik tanınacak.
Daha önce randevularını normal olarak alan, hastanelere gittiklerinde acil vakalar, engelli hastalar, hamileler, 65 yaş üstü hastalar ve 7 yaş altı çocuklardan sonra poliklinik hizmetlerinden öncelikli olarak faydalanabilen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları artık randevu aşamasında öncelikten yararlanabilecekler.
-
İstanbul Büyükşehir'in Ders Atölyeleri'nde mezuniyet heyecanı -
Dünyanın en iyileri Sakarya'da pedal çeviriyor -
İzmit Belediyesi'nden özel güvenlik görevlisi sınavı -
Sıfır Atık Festivali’nde Sakarya standına yoğun ilgi -
Sanal kumar gençler arasında hızla yayılıyor... Bağımlılık riski artıyor -
Bursa Nilüfer’de Karadeniz rüzgârı sürüyor -
2026-2027 av dönemi kuralları belirlendi -
Otomotivde geleceğin rotası çiziliyor

