GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriSedef Kabaş tahliye edildi
Sedef Kabaş tahliye edildi
Gazeteci Sedef Kabaş'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Kabaş'a 2 yıl 4 ay hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi.
İSTANBUL (İGFA) - Katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanına ve kamu görevlisine hakaret' suçlamalarıyla 11 yıl 8 aya kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş, ilk kez hakim karşısına çıktı.
Sedef Kabaş, savunmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm. Takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir. Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim" dedi.
Kabaş, tahliye edildi. Karar sonrasında Kabaş, sosyal medya hesabından "Sedef Kabaş artık özgür" paylaşımında bulundu.
-
Nilüfer’in iki yılı... Ortak akılla, şeffaf yönetim -
Kocaeli'de köy çeşmeleri yenileniyor -
Sakarya’da Tiyatro Festivali coşkusu -
Erzurum Yeni Medya Derneği’nden Vali Baruş’a ziyaret -
Eskişehir’de sokaklar müziğe açıldı -
Kandilli: Yedisu segmenti yakından izleniyor -
Bakan Çiftçi'den 27 Nisan E-Muhtırası paylaşımı -
Elektronik Atık Geri Dönüşümü'nde pilot uygulama başladı

