GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriSaros'ta batık gemi görüntülendi
Saros'ta batık gemi görüntülendi
Saros'ta yapay resif projesi kapsamında batırılan gemi, dalgıçlar tarafından görüntülendi.
Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Projesi 2009 yılında başlayıp Keşan Belediye Başkanı Op.Dr. Mehmet Özcan önderliğinde 2014 yılında ESTAB Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından gerçekleştirilen ve batırılan gemi, Mavi Ege Dalış Merkezi Serdar Savaşal tarafından görüntülendi.
Keşan'a bağlı Mecidiye Köyü İbrice Limanı açıklarında 40 metrede batırılan TCSG 122 Sahil Güvenlik Botu, yerli ve yabancı dalgıçların merakla gelip gördükleri yerler arasında bulunuyor.

Dalgıç Serdar Savaşal, resif projesi dahilinde batırılan geminin zeminde dümdüz durduğuna dikkati çekerek, "Yosun tutmuş, midye kabukları kaplamış adeta bir akvaryum gibi balıklar da zaman zaman içinde dolaşıyor. Tam bir su altı müzesi halinde. Daha sonra batırılan uçak ve heykellerin görüntülerini de çekip paylaşacağız." diye konuştu.


-
İstanbul Büyükşehir 8 müfettiş yardımcısı alacak... Başvurular 27 Temmuz'da -
Kocaeli'de Muharrem ayına anlam katan program -
Bakan Uraloğlu'ndan Ormanya paylaşımı -
İhracat şampiyonlarının 11’i Egeli -
Aşırı sıcaklar beyin fonksiyonlarını etkiliyor! -
Kocaeli'de Değirmendere Aquapark yeni sezona ‘merhaba’ dedi -
Mersin’de kan portakalı çikolatayla buluştu -
İzmir Bornova'da Büyükpark’in simge havuzu yenilendi

