GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriSanofi-GSK aşısı ruhsat onayında
Sanofi-GSK aşısı ruhsat onayında
Sanofi ve GSK, COVID-19 aşısı için ruhsat onayı sürecini başlattı.
İSTANBUL (İGFA) - Sanofi ve GSK, birlikte yürüttükleri COVID-19 aşısı için ruhsat başvurularının temelini oluşturan araştırma verilerini sunmayı planladıklarını açıkladı.
Başvuruda kullanılacak veriler hem bağışıklığı artıran pekiştirici aşı hem de Faz 3 etkinlik denemelerinden elde edilen sonuçları içeriyor.
Buzdolabı sıcaklığında muhafaza edilebildiğinden halk sağlığı için ayırıcı özelliğe sahip olan stabil adjuvanlı protein bazlı Sanofi-GSK aşısının, güçlü bağışıklık tepkileri başlattığı ve çoklu ortamlarda uygun bir güvenlik profiline sahip olduğu görüldü.
Sanofi-GSK bağışıklık artırıcı pekiştirici dozu (booster), bir mRNA veya adenovirüs aşısının ilk dozunu olmuş katılımcılara uygulandığında, farklı aşı platformları ve yaş grupları arasında nötralize edici antikorlarda 18 ila 30 kat arasında seyreden önemli bir artış sağladığı gözlemlendi. Sanofi-GSK aşısı, iki dozluk birincil seri ve ardından takviye dozu olarak kullanıldığında ise, nötralize edici antikorlar, takviye öncesi seviyelere kıyasla 84 ila 153 kat arttı.
-
Erdoğan, İspanya Başbakanı Sánchez ile görüştü -
Somali Deniz Görev Grubu koruma görevini sürdürüyor -
Bursa’nın LGS şampiyonları Vali Ayyıldız tarafından ağırlandı -
Jandarma Asayiş Bot Timleri Antalya kıyılarında denetimde -
Özgür Özel: Yeni partimizi kuruyoruz, ana muhalefet yolumuza devam edeceğiz -
Kılıçdaroğlu, Özel'in açıklamaları ardından TBMM'de... Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş ile görüştü -
Van Gölü için sürdürülebilir gelecek vurgusu... İnci kefali ve ekosistem koruma gündemde -
Enez’de çevre ve altyapı talepleri gündemde

