YAŞAM
YAŞAM HaberleriŞanlıurfa'da sel alarmı
Şanlıurfa'da sel alarmı
Şanlıurfa’da etkili olan yoğun yağışların ardından meydana gelen sel ve su baskınlarının yol açtığı hasarların giderilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.
ŞANLIURFA (İGFA) - ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda özellikle kırsal bölgelerde sel nedeniyle zarar gören yol ve altyapı noktalarında onarım ve yol açma çalışmalarını yürütüyor.
Ekipler, Viranşehir ilçesinde selin ardından hasar gören bölgelerde temizlik ve yol açma çalışmalarını yürütürken, kırsal alanlarda ulaşımın yeniden sağlanması için yoğun mesai harcıyor.
Birecik ilçesinde yağışlar nedeniyle kısmen ulaşıma kapanan yollarda çalışma başlatıldı. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında yol açma ve düzenleme çalışmaları yapılarak ulaşım yeniden güvenli hale getiriliyor.
Harran ilçesinde de selden zarar gören altyapı noktalarında onarım çalışmaları başlatıldı. Sel nedeniyle tahrip olan menfezlerin onarımı için ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Siverek ilçesinde ise sel nedeniyle tahrip olan yolun yeniden ulaşıma açılması için ekipler beton boru uygulaması ve malzeme dökme çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarla bölgede hem yol güvenliğinin artırılması hem de olası yağışlarda suyun kontrollü şekilde tahliye edilmesi hedefleniyor.
-
Mukaddes emanetler Kocaeli'de 'Beyaz Kalpleri' duygulandırdı -
Muratpaşa’dan Down Sendromu farkındalık etkinliği -
Çayırova Zabıtası’ndan Ramazan Bayramı öncesi denetim -
Muğla'dan 21 yıl önce çalınan traktör Van’da bulundu... 21 yıllık hasret sona erdi! -
TSK’dan Senegal’de ortak uçuş -
Başakşehir Ramazan’da önemli misafirler ağırladı -
İnegöl Belediyesi hayvan pazarının kotra ihale tarihi belli oldu -
Türk aydınlatma firması Ekaldes’den Avrupa’nın iki dev fuarında gövde gösterisi

