EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriŞanlıurfa'da kadından üretime büyük katkı
Şanlıurfa'da kadından üretime büyük katkı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kadınlara yönelik istihdamın sağlandığı ‘’Toplum Destekli Seracılık’’ projesi kapsamında seralarda hasat yapıldı. Kadınların kazanlarda kaynattığı şire, iplere sarılan fıstık cevizle buluşarak sucuklu kuruyemiş haline getirildi.
ŞANLIURFA (İGFA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Uluslararası Göç Kuruluşu (IOM) ile ortaklaşa yürütülen “Toplum Temelli Seracılık” projesi kapsamında kadınlar tarafından temizlenen üzümler şire haline getirildi.
Güneşi, suyu, iklimi ile bereketli tarım topraklarına sahip olan Şanlıurfa’da, modern ve tam otomatik bir sistem ile sulanan seralar 30 ailenin de ekmek kapısı oldu. Torbalara konularak suyu çıkarılan üzümler postu ayrılarak kazanlara dolduruldu.
Kazanlarda çeşitli işlemlerden geçirilerek katı haline getirilen şire, daha sonra kovalarla önceden hazırlanan ince uzun tepsilere konularak soğuması bekleniyor. Soğuduktan sonra kalıplar şeklinde kesilerek Bastık ve Çekçek, haline getiriliyor.
Kış mevsiminin vazgeçilmez kuruyemişi olan fıstıklı ve cevizli sucuklar kadınların tarafından özenle hazırlanıyor. İnce ipliklere sarılan fıstık ve cevizler şire’ye konularak cevizli ve fıstıklı sucuk haline getiriliyor.
-
Kayseri Talas'ın yöresel lezzetleri tescillendi -
Kayseri Melikgazi'de minik Toprak'ın başkanlık heyecanı -
Kayseri Büyükşehir'in 'Çocuk Treni'ne büyük ilgi -
Nilüfer’de Cumhuriyet Meydanı çocukların oldu -
Okul olaylarını araştıracak TBMM kararı Resmi Gazete'de -
İzmir'de Başkan Tugay, sporcu çocuklarla buluştu -
Okul saldırılarında hayatlarını kaybedenler için Keçiören'de mevlit okutuldu -
Manisa Mesir Festivali'nde kültür defilesi büyüledi

