YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriSakarya'da Taraklı menfezi yeniden inşa edildi
Sakarya'da Taraklı menfezi yeniden inşa edildi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ, Taraklı’da sel felaketinde zarar gören Tuzla Mahallesi’ndeki menfezi içme suyu altyapısını da yenileyerek sil baştan inşa etti.
SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(SASKİ) kentin içme suyunu garanti altına almak için tüm ilçelerde mahallelere ve köylere içme suyunu ulaştıran iletim hatları sil baştan yenileniyor.

Taraklı ilçesinin kırsalı Tuzla Mahallesi’nde 2019 yılında sel felaketinde zarar gören menfez ve iletim hattının yenilenmesi için çalışma başlatılmıştı. Proje dahilinde menfezin altına bölgenin tamamına su ulaştıracak kapasitede bir içme suyu iletim hattı inşa edildi.
Dere yatağında, hattın üzerine ise 35 metre uzunluğundaki menfez ve 8 metre genişliğinde bir yol yapıldı. Bu imalat sayesinde Tuzla, Harkköy ve Doğancıl Mahalleleri’ne kesintisiz içme suyu verildi. Ayrıca, ilçenin kırsal bölgeleri olan İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla ve Harkköy Mahallesi’ne ulaşım sağlandı.
-
Kayseri Kocasinan'da Erciyesevler'e aile sağlığı merkezi müjdesi -
Bursa Nilüfer kentsel dönüşümde 'Barış'acak! -
Edirne’ye Bölge İdare Mahkemesi kuruldu... 4 ilin yargı haritası değişti -
Blok3’ten dünya çapında büyük başarı -
Edirne Keşan Anadolu Lisesi’nde mezuniyet sevinci -
Kayseri Melikgazi'de bir yıllık emek görücüye çıktı -
11 Haziran 2026 hava raporu... Bugün hava nasıl olacak? -
Kayseri Talas'ta çevre bilinci sanatla buluştu

