YAŞAM
YAŞAM HaberleriSahilden 2.5 ton atık çıktı
Sahilden 2.5 ton atık çıktı
Samsun Büyükşehir Belediyesi, plaj ve kumsalları atıklardan arındırıyor. 10 km uzunluğunda doğal plajı bulunan Costal Sahili’nde başlatılan temizlik çalışmasında 2.5 ton atık toplandı.
SAMSUN (İGFA) - Terme- Miliç Sahili’nden Yakakent ilçesine kadar uzanan yaklaşık 148 km mesafeyle Türkiye’nin en uzun sahillerinden birine sahip olan Samsun’da 13’ü mavi bayraklı olmak üzere çok sayıda plaj bulunuyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verilerine göre ülkenin de en çok mavi bayrak plajlı şehirler arasında 6. sırada yer alan Samsun’da Büyükşehir Belediyesi ekipleri de periyodik olarak temizlik yapıyor.
Plajların ve kumsalların temiz tutulması için büyük çaba sarfeden Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı desteğiyle Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerini kapsayan Costal Sahili’nde ortak çalışma yürütüyor. 62 personel ve 5 araçla sürdürülen temizlik faaliyetleri kapsamında kumsallar tırmıklı araçlarla taranıp elenirken, 3 bölgeye ayrılan ekipler ise yüzeydeki atıkları topluyor.
Plastikten cama, metalden pet şişelere, organik atıklardan izmaritlere kadar çevreye gelişi güzel atılan kilolarca çöp, belli noktalarda toplanarak araçlara yükleniyor. Çalışma kapsamında nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan kum zambaklarının yetiştiği sahilde, çiçeklerin araları da titizlikle temizleniyor. Bir günde 2.5 ton atık ve çöp toplayan ekipler, çalışmalarına devam ediyor.
-
Kocaeli'de 65+ yaşa hayat boyu öğrenme -
2026 PV & ESS Güvenlik Sektörü Zirvesi... Güvenli ve güvenilir gelişim için yeni bir yol çizmek -
Eskom, Huawei ile işbirliği kapsamında Modernizasyon Merkezini tanıttı... Güney Afrika'nın dijital enerji geleceğine ışık tutuyor -
CHP'de 26 İl Başkanı görevden alındı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uzayda da, bölgede de gücünü artırıyor -
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor

