GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriSağlıkçılarla ilgili yasal düzenlemeyi MYK Üyesi duyurdu
Sağlıkçılarla ilgili yasal düzenlemeyi MYK Üyesi duyurdu
Sağlıkçılara yönelik hazırlanan yasal düzenlemeler önümüzdeki günlerde TBMM'de ele alınacak.
ANKARA (İGFA) - Sağlık çalışanlarıyla ilgili yasal düzenlemelerde sona gelindi.
Konuya ilişkin ilk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili MYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'tan geldi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mustafa Elitaş, düzenlemeleri Mayıs ayı içerisinde TBMM gündemine getireceklerini duyurdu.
Düzenlemelerin ayrıntılarına da yer veren Elitaş, paylaşımında, "Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlayacağız. Bu kapsamda; Öncelikle tabip ve tabip dışı personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesine alınması sağlanarak görev aylıkları tek bir bordro ile ödenecektir. Bu uygulama üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi daha etkin hale getirilecektir" ifadelerine yer verdi.
Elitaş paylaşımında ayrıca, "Yapılacak düzenleme sonrası tabiplerimizin bordroya tabi maaşları dikkate alınarak emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek şekilde emekli aylıklarında iyileştirme yapılacaktır. Burada vurgulamak isterim ki başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacaktır" dedi.
-
Beyaz Bülten: Elektrik şebekesi özel kablosuz ağı... Enerji sektöründe kritik iletişimin geleceği -
Sakarya’da okul kütüphaneleri değerlendirildi -
Mardin Yeşilli’de tarihi rekor! 102 bin meyveli fidan dağıtıldı -
Kocaeli’de kırsalda yangın güvenliği güçlendi -
Ordu’da teleferik hattında nefes kesen kurtarma tatbikatı -
Vatan Bekçileri'nden Ayasofya’daki eyleme sert tepki -
Çınar Akademi'nin mahalle etütleri pekiştiriyor -
Enflasyonlu para çevriminde yeni kurallar 'Resmi'leşti

