YAŞAM
YAŞAM HaberleriSabiha Gökçen vefatının 25. yılında anıldı
Sabiha Gökçen vefatının 25. yılında anıldı
Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, vefatının 25. yılında Ankara’da düzenlenen törenle anıldı.
ANKARA (İGFA) - Sabiha Gökçen, havacılık alanındaki başarılarıyla sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de öncü bir isim olarak anılmaya devam ediliyor.
Türk Hava Kurumu’nun paylaştığı bilgiye göre, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen için Cebeci Askeri Mezarlığı’nda anma töreni düzenlendi.
Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, vefatının 25. yılında Cebeci Askeri Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.
— Türk Hava Kurumu (@turkhavakurumu) March 25, 2026
Tören, Türk Hava Kurumu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. HEAŞ Genel Müdürlüğü de törene katılım sağladı.#SabihaGökçen pic.twitter.com/uIFw51QfQg
Türk Hava Kurumu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen törene, HEAŞ Genel Müdürlüğü de katılım sağladı.
Törende, Türk havacılık tarihine damga vuran Gökçen’in mirası ve öncü rolü bir kez daha vurgulanırken, katılımcılar tarafından saygı duruşunda bulunuldu.
-
KKTC'de asgari ücrete ara zam! Net ücret 61 Bin 677 TL oldu -
Konya DOSD Meram'da komi eğitimleri sürüyor -
Aybüke Albere'nin avukatından açıklama: İkametinde suç unsuruna rastlanmadı -
Tarım ve Orman'a bin 874 personel alınacak -
Bursa Büyükşehir Osmangazi'nin atıksu altyapısını güçlendiriyor -
Bakan Kurum'dan Malatya'ya teşekkür -
Tüm okullar riske karşı yeniden inceleniyor -
Tarihi başarı Sakarya'nın

