meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

YURT HABERLER

YURT HABERLER Haberleri

Rizeliler Uzaya çay gönderiyor

Rizeliler Uzaya çay gönderiyor

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF), bu yıl 25-29 Mayıs tarihleri arasında 12’ncisi düzenlenecek Rize Tanıtım Günleri’nde Uzaya çay gönderecek

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 12’nci Rize Tanıtım Günleri’nde uzaya çay gönderme denemesi yapılacak. 25 Mayıs’ta başlayacak etkinlikte horon, tulum, kemençe ve söyleşiler de yer alacak. Rize’nin yöresel ürünleri de ziyaretçilere tanıtılacak. Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de etkinlikte yer alacak.

Yenikapı’da gerçekleşecek etkinliğin sloganı ise;  ‘7 Bölge, 7 Renk, Biriz, Beraberiz, Kardeşiz’ 5 gün sürecek etkinliklerde Rize’nin tarihi, akademik ve kültürel çalışmaları ziyaretçilere anlatılacak.

HELYUM GAZIYLA UZAYA ÇAY GİDECEK!

Platforma yerleştirilen çay paketleri 2,5 metre çapındaki Helyum dolu balonla üzerinde GPRS cihazı takılarak Uzaya gönderilecek. Yaklaşık 35-40 kilometre yukarıya çıktıktan sonra balon patlayınca platforma bağlı olan paraşütle birlikte çaylar tekrar yeryüzüne yavaş yavaş inecek. Platformun nereye gittiği GPRS cihazı ile izlenecek. Rize Günleri’nde konser programı ise şöyle: Resul Dindar, Semih Aytaç, İrfan Akgün, Ahmet Ekşioğlu, İsmail Türüt, Yunus Emre Arıcı, Zeki Uçkan, Yasemin Yıldız, Ali Erkan, Kemençe-Armonika Dinletisi, Süleyman Sarıahmetoğlu, Musa Agün, Usame İsmail, Murat Köse, Koliva, Mirhalim, Gökhancan Boşnakoğlu, Bedri Ayseli ve Hülya Polat.     

Programda Rize-Diyarbakır Kültür Buluşması da gerçekleştirilecek.



Anahtar Kelimeler: Rizeliler Uzaya gönderiyor
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi