EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriPetrol Ofisi Grubu 'bp'yi satın aldı
Petrol Ofisi Grubu 'bp'yi satın aldı
Petrol Ofisi Grubu bp'nin Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarının satın alımını tamamladı
İSTANBUL (İGFA) - Petrol Ofisi Grubu, bp'nin Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarını satın alma sürecini tamamladığını duyurdu.
İşlem kapanışıyla birlikte bp'nin BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri A.Ş.'deki hisseleri ile ATAŞ, Çekisan ve Ambarlı ortak girişim terminallerindeki payları Petrol Ofisi Grubu'na devredildi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu yeni dönem için heyecanlı olduklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını sektöre referans teşkil edecek ve Türkiye'nin enerji geçişindeki hedeflerine hizmet edecek bir işlemle karşılamaktan ötürü çok mutluyuz. Toplam deneyimin iki asra yaklaştığı eşsiz bir ekosisteme erişiyoruz. Bu bilinç ve sorumlulukla sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımlar yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Hatırlanacağı gibi bp'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarının Petrol Ofisi Grubu'na satışının hisse alım sözleşmesi 14 Kasım 2023'te imzalanmış, Rekabet Kurumu onayı da 12 Eylül 2024'te verilmişti.
-
Bakan Tekin’den öğretmenlere mesleki mesajı: En büyük gücümüz sizlersiniz -
TÜBİTAK, 170 aday araştırmacı alacak... Başvurularda son gün 20 Temmuz -
SİBERAY’dan 'sahte bungalov' ilanı uyarısı! Tatil planınız dolandırıcılığa dönüşmesin! -
Kocaeli Halkevi Gençlik Merkezi’nde sanat dolu final -
Sultan II. Abdülhamid Han’ın torununun nikahını Başkan Büyükgöz kıydı -
TBMM'de bu hafta mesai yoğun -
Binler İstanbul'u yüzdü! -
Samsun Kültür Yolu'na Bengü'ü final

