meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

PALANDÖKEN DÜNYANIN SAYILI KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA.

PALANDÖKEN DÜNYANIN SAYILI KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA.

.

Refik TEKİN / ERZURUM (UHA) - Palandöken Kayak Merkezi dünyanın sayılı ve en uzun kayak pistlerine sahip kayak merkezlerinden birisidir. İstanbul’dan hava yoluyla 90 dakikada Erzurum  şehrine ulaşım imkanı olan kayak merkezine havaalanından  10 dakika gibi kısa bir sürede varılabilmektedir. Pistleri dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer almaktadır. Palandöken kayak merkezinin pistlerinin en uzunu 12 km. olup, toplam pistlerinin uzunluğu ise 28 km.dir. Kayak merkezi 5 ay gibi uzun bir süre kayak yapabilmeye imkan sağlamaktadır. Palandöken kayak merkezinde tüm pistlerde aynı anda yaklaşık 12 bin kişi kayak yapabilmektedir.Bu özelliği ile dünyanın önde gelen kayak merkezlerinden birisidir. Pistlerinin aydınlatılmasıyla gece kayağı dahil gün boyu kayak yapma imaknı sunulmaktadır. Türkiye'de kayak sezonun ilk başladığı kayak merkezlerinin başında olma ayrıcalığı vardır. Ulusal bir çok kış sporu organizasyonuna ev sahipliği yaptığı gibi, Winter Universiade 2011 ve EYOF 2017 gibi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır.

Türkiye'nin ilk ve tek yapay buz tırmanışı duvarına sahiptir.

Yamaç paraşütü ve benzeri farklı etkinliklerin yapılabilmektedir. Toz kar özelliği sayesinde kayak severlere eşsiz bir kayak zevki sağlamaktadır.

Son yıllarda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen’in göreve gelmesinden itibaren gerek sosyal donatı alanlarının artırılması, gerekse dünyada ilk defa kar saklama özelliği ile bir yıl öncesinden kar saklanılması başarılmış mevcut konaklama otel ve tesislerinin kapasitesi ciddi oranda artırılmıştır.Ejder3200 sloganıyla kayak merkezinin tanıtımı ve  hak ettiği yere gelebilmesi adına ciddi çalışmalar yapılmış olup, Ülkenin en iyi kayak merkezi olması özelliği olması yolunda önemli kazanımlar sağlanmış ve bu yolda sonuçlar alınmıştır.

Kapasitesi  ve kaliteli konaklama imkanları ile ,ülkenin en uzun kayak pistlerine (12 km.) sahip olması, toplam  24 adet pisti 10 telesiyej, 2 teleski ve 2 baby liftin ve Gondol lift ile geniş imkanlar sunan Palandöken Kayak Merkezi misafirlerine doyumsuz kış sporları imkanı sunmakta ve her geçen gün dünyada zirveyi zorlayan bir kayak merkezi olma yolunda yol katetmektedir.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi