GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriOrman yangınlarına müdahalede yetersizlik iddialarına DMM'den yanıt
Orman yangınlarına müdahalede yetersizlik iddialarına DMM'den yanıt
İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yer alan “orman yangınlarına müdahalede araç, gereç ve donanım yetersiz” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - DMM’nin paylaşımında, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede Cumhuriyet tarihinin en güçlü hava ve kara filosuna sahip olduğu vurgulandı.
2026 yılı itibarıyla filoda 28 uçak, 119 helikopter ve 14 İHA olmak üzere toplam 161 hava aracı bulunduğu, kara gücünün ise 5 bin 600 araca ve 28 bin personele ulaştığı belirtildi.
ANTALYA, ADANA VE MERSİN’DE YOĞUN MÜDAHALE
Açıklamaya göre Antalya, Adana ve Mersin’deki yangınlara toplam 8 uçak, 26 helikopter, 344 arazöz, 15 iş makinesi ve 1.878 personelle müdahale edilirken, Antalya Kumluca ve Mersin Bozyazı’daki yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığı, Antalya Aksu’daki yangının enerjisinin düşürüldüğü, Adana Kozan’daki yangına ise müdahalenin sürdüğü aktarıldı.
“MANİPÜLATİF PAYLAŞIMLARA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI”
Yangınlarla mücadele eden ekiplerin çalışmalarını hedef alan ve kamuoyunu yanıltan paylaşımların dezenformasyon niteliği taşıdığını belirten DMM'nin açıklamada bu tür içeriklerin sahadaki özverili çabalara zarar verdiği ifade edilerek, manipülatif paylaşımlara yönelik gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.
-
Manisa Şehir Kartı ile 10 bin öğrenciye 30 milyon TL’lik eğitim desteği -
Gezen Sinema 81 ilin tamamına ulaştı -
Orman yangınlarına müdahalede yetersizlik iddialarına DMM'den yanıt -
Kütahya’da Ulu Cami Meydan Parkı hizmete açıldı -
Türk savunma sanayii uluslararası fuarların güçlü aktörü -
Trakya Basın Kulübü Derneği ilk genel kurulunu yaptı -
Sakarya’nın zenginliğini dünya görecek -
Ağustosta havalimanlarında 28,7 milyon yolcuya hizmet verildi

