YAŞAM
YAŞAM HaberleriOrdu’da kışlak mücadelesi başladı
Ordu’da kışlak mücadelesi başladı
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve haşerelere karşı kışlak mücadele çalışmalarını başlattı.
ORDU (İGFA) - Ordu'da Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisineklerin kışlama alanları olarak bilinen bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanal sistemleri, fosseptik çukurları ve kalorifer kazan daireleri gibi noktalarda ilaçlama çalışmaları yürütüyor.
Özellikle larvaların barınma ve üreme alanlarına yönelik yapılan uygulamalarla, haşere popülasyonunun daha oluşmadan kontrol altına alınması hedefleniyor.
Gerçekleştirilecek ergin ve larva mücadelesi sayesinde, yaz mevsiminde vatandaşların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sivrisinek yoğunluğu büyük ölçüde azaltılacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlamak adına çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
-
Suça sürüklenen çocukların yüzde 82’si pişman -
15 ülkeden 578 bisikletçi Antalya’da pedal çevirecek -
Mersin'de 'marul tarlada kaldı' iddiasına yalanlama -
CHP’li Yazgan’dan hekimlere yeşil pasaport teklifi -
Adana’da Uzunköprü rüzgarı... Moda tasarımcısı Güzin Vardar Türkiye birincisi oldu -
Edirne Keşan'da okullarda sağlık seferberliği -
Altınkale Kavşağı hizmete açıldı... Yıllık tasarruf hedefi 274 milyon TL -
5G abone sayısı 29 milyona ulaştı

