GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriÖnlemler gevşetilsede tedbirlere devam edilmeli
Önlemler gevşetilsede tedbirlere devam edilmeli
Uzmanlar, son yapılan izolasyon önlemlerinin gevşetilmesi ile hafif-orta şiddetteki hasta sayılarının yükselmesi söz konusu olduğuna dikkati çekerken, mesafe önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini yineledi.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Servet Öztürk önlemlerin gevşetilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Açık ortamlarda özellikle mesafeye dikkat edilmek şartıyla Covid-19 bulaş ihtimali oldukça düşük olduğunu belirten Öztürk, "Bu nedenle mesafe önlemlerine riayet etmek şartı ile açık alanlarda maske kullanılmayabilir" dedi.
Covid-19 aşısı yaptırmamış, ek hastalıkları olan ve 65 yaş üzerindeki bireyler için yüksek hastaneye yatış ve vefat riski devam ettiğini kaydettiğini belirterek, "Maske ve mesafe ile enfeksiyon hastalıklarında azalma görüldü. Son olarak maske/mesafe/hijyen uygulamaları sadece Covid-19 hastalığı için değil neredeyse tüm enfeksiyon etkenlerinin bulaşının engellenmesi için oldukça önemlidir. COVID-19 sürecinde yapılan izolasyon tedbirleri sayesinde dünyada ve ülkemizde mevsimsel grip, tüberküloz, menenjit gibi birçok enfeksiyon vaka sayıları oldukça azaldı. Kontrolsüz kalabalıklardan uzak durma, hijyen önlemlerine riayet etme ve özellikle kapalı ortamlarda maske uygulamaları hayat kurtarıcı olmaya devam edecektir" diye konuştu.
-
Adrenalin ve hız tutkunları Bursa’da buluştu -
Darıca Dutluk Sokak’ta üstyapı son sürat ilerliyor -
Büyükşehir Çocuk Eğitim Merkezlerinde mezuniyet heyecanı -
Çilekli Düşler Köyü'nde Karadeniz Kültürü yaşatıldı -
Emekli Evi Korosu, ‘Hatıralarda Kalan Ezgiler’i Mersinlilerle buluşturdu -
6. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu -
ABD'de yaşayan Türk gencinden 2 aydır haber alınamıyor -
Öğrenciler karnelerine kavuştular

