GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriNilüfer’de bisikletlilerin sayısı artacak
Nilüfer’de bisikletlilerin sayısı artacak
Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Nilüfer Bisiklet Akademisi ile Nilüferliler, güvenli sürüş tekniklerini öğreniyor.
BURSA (İGFA) - Çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması amacıyla başlatılan Nilüfer Bisiklet Akademisi’nde, Nilüferliler bisikletle buluşuyor. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Kent Konseyi iş birliğinde 2015 yılından beri düzenlediği Nilüfer Bisiklet Akademisi bu yıl da devam ediyor. Nilüferliler, Yeşil Bursa Bisiklet Grubu’ndan gönüllü eğitmenler tarafından verilen derslerle bisiklet kullanmayı öğreniyor.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda haftada iki gün ücretsiz bir şekilde eğitim alan katılımcılar, bisikleti tanıyor ve güvenli sürüş tekniklerini öğreniyor. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi eğitimlerde kullanılması için bisiklet ve kaskları da katılımcılara temin ediyor. Nilüfer Bisiklet Akademisi’ndeki 8 hafta boyunca verilen eğitimlerde toplam 75 kişi bisiklet kullanmayı öğrendi.

SOKAKLARDA BİSİKLETLİLERİN SAYISI ARTACAK
Eğitimin son gününe katılan Nilüfer Belediyesi Şadi Özdemir, amaçlarının bisiklet kullanımını teşvik etmek olduğunu söyledi. Bisikletin doğayla dost olduğuna vurgu yaparak, “Nilüfer Bisiklet Akademisi ile çocuklara ve yetişkinlere bisiklet eğitimi veriyoruz. İnanıyorum ki Nilüfer’in sokaklarında bisikletle gezenlerin sayısı her zamankinden daha fazla olacak. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
-
AFAD’dan Özbekistan’la afet yönetiminde iş birliği mesajı -
LGS’de yeni uygulama... Sertifikalı okuyucu ve kodlayıcılar görev yapacak -
Anadolu’nun çeyiz kültürü MEB aracılığıyla Rusya’da -
Bakan Işıkhan Turkuaz Kart sahipleriyle buluştu -
Türkiye’nin 10 yıllık aile ve nüfus yol haritası 2 Mayıs’ta açıklanacak -
Van’da 240 kilo uyuşturucu ele geçirildi! -
Konya’da yiyecek-içecek sektörü masaya yatırıldı -
KKTC’den SOFA anlaşmasına sert tepki: “Yok hükmündedir”

