Nilüfer Belediyesi'nde çalışanlara ikramlar Başkan'dan

Nilüfer Belediyesi

Nilüfer Belediyesi'nde çalışanlara ikramlar Başkan'dan

Bursa'da Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, başkan yardımcıları ile birlikte Halk Evi önünde aşure kazanının başına geçerek aşure dağıttı.

BURSA (İGFA) - Muharrem ayının gelmesi ile birlikte Nilüfer’de aşure kazanları kaynamaya başladı. Nilüfer Belediyesi, geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımlarına bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. 19 Temmuz'da başlayan aşure dağıtımları kapsamında, Halk Evi ve Alaaddinbey Ek Hizmet Binası'nda belediye personeline aşure ikram edildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, eşi Nuray Özdemir ve başkan yardımcılarıyla birlikte Halk Evi önündeki aşure dağıtımına katıldı.

Aşure kazanının başına geçen Başkan Özdemir, doldurduğu kaseleri belediye çalışanlarına ve vatandaşlara bizzat ikram etti. Hem çalışanlarıyla hem de vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Başkan Şadi Özdemir, aşurenin birlikteliğin ve paylaşmanın simgesi olduğunu vurguladı. Aşurenin farklı malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz bir lezzet olduğunu belirten Şadi Özdemir, bu özelliğinin Türkiye'nin zengin kültür zenginliğine de benzediğini ifade etti.

Nilüfer Belediyesi'nin aşure dağıtımlarının 4 Ağustos'a kadar 30 mahallede toplamda 60 bin kişiye yapılması planlanıyor.