meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

NEYAD’DAN 7 ŞEHİRE 7 KÜTÜPHANE

NEYAD’DAN 7 ŞEHİRE 7 KÜTÜPHANE

NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, tek hedeflerinin çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırarak eğitim hayatlarında başarıya ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

MAHİR İNANÇ

ERZURUM / UHA - Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD)Başkanı Nilgün Diptaş, ‘7 şehir, 7 kütüphane’ projesi kapsamında Erzurum Aziziye ilçesi TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’na kuracakları kütüphaneye 1.000 (bin)’in üzerinde kitap yardımında bulunacaklarını bildirdi. Genç NEYAD yönetimi ile birlikte Erzurum’a gelen Diptaş, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için ‘7 Şehir, 7 Kütüphane’ projesi ile Türkiye’nin farklı şehirlerinde köy okullarını kütüphane ile buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

2015 yılında Nilgün Diptaş, Belma Satır, Selami Altınok, Gülhan Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu, Beril Hasdemir ve Zelal Kureyşan tarafından kurulan Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD)  birçok bürokrat, siyasi ve iş insanlarının da desteğini alarak faaliyet göstermeye başladı. Derneğin çalışmaları ve hedefi ile ilgili Hakan Dikmen’e açıklamalarda bulunan NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, hafta sonu geldikleri Erzurum’da Aziziye ilçesindeki TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’na kütüphane projesi için Aziziye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini bildirdi.

HEDEF: KÖY İLKOKULLARI

Diptaş, ‘7 Şehir, 7 Kütüphane’ projesi kapsamında çocuklara küçük yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Kitaplar, bilginin kaynağı olarak bizlere yol göstermektedir. Bununla birlikte yeni düşünceler kazanmak, hayal gücümüzün sınırlarını genişletmek ve fikirlerimizin çeşitlenmesi adına kitap okuma yaşam şekli haline getirilmelidir. Çocuklarımızın gelişimi ve başarılı olması için bu kazanımları elde etmesi gerekir. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için Genç NEYAD ekibi olarak, ‘7 Şehir, 7 Kütüphane’ projesi ile Türkiye’nin farklı şehirlerinde köy okullarını kütüphane ile buluşturacağız. Bu kapsamda Türkiye genelinde kitap toplama kampanyası başlatarak ilkokul ve ortaokul öğrencilerine farklı kitap türlerinden oluşan kütüphaneler inşa etmekteyiz. Hedefimiz köy okullarını kitaplar ve kütüphaneler ile zenginleştirip eğitim ve öğretim hayatında öğrencilere daha iyi bir ortam sunarak geleceğe hazırlamaktır. Bu vesileyle çocuklarımızın hem geleceklerine ışık tutacak hem de eğitim koşullarını geliştirerek yarınlara katkı sağlayacağız. Proje ekibi olarak bağışlardan topladığımız kitaplar ile ilk durağımız olan Düzce Şehit Ercan Eker İlkokul ve Şehir Ercan Eker Ortaokuluna kütüphanemizi kurmuş bulunmaktayız. Bir sonraki köy okulumuz ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen Erzurum Aziziye ilçesi TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokuludur. Burada kuracağımız kütüphaneye 1000’in üzerinde kitap yardımında bulunacak daha sonra ise farklı illerdeki köy okullarında kütüphaneler kurarak öğrencilerimizin eğitim hayatına destekte bulunacağız. Tek hedefimiz çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırarak eğitim hayatında başarıya ulaştırmaktır” diye konuştu.

 Başkan Diptaş, NEYAD’ın amacını ise şöyle açıkladı;

“Yurt içinde ve yurt dışında ulaşabildiğimiz tüm ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımları zamanında ve sağlıklı olarak ulaştırmak. Toplumsal barışa ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunmak. Ekonomik sıkıntılar çeken öğrencilere burs imkânı sağlamak, eğitimler vermek. Seminerler, konferanslar düzenleyip halkımızı farklı konularda bilgilendirmek. Manevi değerlere saygılı, kültürüne bağlı, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, nesiller yetiştirmek için destek vermek. İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış kişilere sahip çıkmak. Sadece ülkemizde değil, dünyanın değişik yerlerinde ihtiyaç sahibi insanlara da el uzatmanın gerekliliğini anlatmak. Misyonumuzu gerçekleştirme doğrultusunda, Türkiye’de öncü, dünyada örnek bir sivil toplum kuruluşu olmak için çalışmak ve planlamak”.



Anahtar Kelimeler: NEYAD’ ŞEHİRE KÜTÜPHANE
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi