GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriNef Vakfı’ndan depremzede üniversitelilere karşılıksız eğitim bursu
Nef Vakfı’ndan depremzede üniversitelilere karşılıksız eğitim bursu
Üniversite öğrencilerine burs desteğine devam eden Nef Vakfı, bu yıl sadece depremden etkilenen şehirlerdeki öğrencilere burs vereceğini açıkladı.
İSTANBUL (İGFA) - Üniversite öğrencilerine burs desteğine devam eden Nef Vakfı, bu yıl sadece depremden etkilenen şehirlerdeki öğrencilere burs vereceğini açıkladı.
Nef Vakfı, afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik burs hedeflediği için başarı şartı aramayacak. KYK bursu ve başka kurum ya da kuruluştan burs almanın engel olmayacağı burs başvuruları için 10-20 Eylül tarihleri arasında www.nefvakfi.org adresinden online başvuru yapılabilecek.
2015 yılından günümüze; insanlığa sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik fayda sağlayarak, daha iyi bir toplum oluşması amacıyla farkındalık faaliyetlerine devam eden NEF Vakfı, bu yıl ‘Yüksek Eğitim Bursu’nu deprem bölgesinde depremden etkilenmiş ve/veya ailesini kaybetmiş öğrencilere verme kararı aldı. Her sene devlet üniversitesi öğrencilerine verdiği bursa bu sene sadece depremden etkilenen 10 ildeki öğrenciler başvuracak. 2023 yılı Nef Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için başarı şartı aranmayacak. Keza KYK bursu ve başka kurum yada kuruluştan burs almak da engel oluşturmayacak. Nef Vakfı burs başvuruları 10 Eylül 2023’te başlayıp, 20 Eylül 2023’te sona erecektir.
İyi bir toplumun ancak iyi eğitimle yaratılabileceğine inanan NEF Vakfı, Türkiye genelinde devlet üniversitesinde okuyan öğrencilere sunduğu burs ile ‘Verdiğimiz kadar zenginiz, varlığımız kadar değil’ misyonuna da katkıda bulunuyor.
Başvurular, www.nefvakfi.org üzerinden 10 – 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek
Başvuru kriterleri;
- T.C. vatandaşı olmak,
- Yüksek öğrenim öğrencilerinin burs başvurusu yapabilmeler için gerekli olan kriterler;
- Öğrencinin veya anne babasının 6 Şubat 2023’ten önce Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa şehirlerinden birinde ikamet ediyor olması
- Depremde birinci derece yakınını kaybedenlere öncelik tanınacaktır.
- Deprem öncesi ikamet edilen evin deprem sonrası ağır hasarlı yada yıkılmış statüsünde olması yine öncelik olarak aranacaktır.
- Ülkemizde bulunan devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyor olmak.
- 2023 yılı Nef Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için başarı şartı aranmamaktadır.
- 2023 yılı Nef Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için KYK bursu ve başka kurum ya da kuruluştan burs almak engel oluşturmamaktadır.
-
Sakarya Büyükşehir sporcusu Taha, Avrupa’dan umut veren dereceyle döndü -
İtfaiyeciliğin geleceği Kocaeli’de konuşuldu -
Antalya Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak dokunuş -
TBMM'de öğrenci affı teklifinde ilk 13 madde kabul edildi... Akademik sahteciliğe ağır yaptırım -
ABB'den böbrek sağlığı farkındalığı -
3 Bakan futbolu masaya yatırdı -
En büyük hayali gerçek oldu -
Falcı ve yasa dışı bahis reklamlarına neşter

