YAŞAM
YAŞAM HaberleriMuğla'da minik ziyaretçilerden 'Koleksiyon Bahçesi'ne ziyaret
Muğla'da minik ziyaretçilerden 'Koleksiyon Bahçesi'ne ziyaret
Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi minik ziyaretçileri ağırladı.
MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Çamlı Mahallesi’nde 20 bin 740 m² arazide hayata geçirdiği Tıbbi Bitkiler Koleksiyon bahçesi Marmaris ilçesinde eğitim hayatlarına devam eden Özel Bilim Koleji 4.sınıf öğrencilerini ağırladı. Öğretmenleri ile birlikte Tıbbi Bitkiler Koleksiyon bahçesini ziyaret eden öğrenciler burada Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından bilgilendirildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılı Eylül ayında hizmete açılan Marmaris Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’nde 84 çeşit tıbbi bitkinin dikimi yapılırken, tıbbi aromatik bitkilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde yenilikçi yaklaşımların uygulanması, alternatif tarım ürünlerinin tanıtılması, katma değerin arttırılması, kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması, desteklenmesi, bölge için alternatif bir ekoturizm destinasyon alanı olması için hayata geçirilmişti.

125 BİTKİ ÇEŞİDİ ÖĞRENCİLERE TANITILDI
Marmaris Çamlı Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesini ziyaret eden öğrencilere biyologlartarafından narenciye grubu ağaçların çeşitleri ve çeşitler arasındaki farkları oluşturan etmenler, genetik kökenlerinin turunç bitkisinde toplanmasıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Tıbbi aromatik bitkilere örnek olarak biberiye, limonotu ve kokulu güller öğrencilere koklatılırken, kokular arasındaki farkları yaratan tanenler hakkında ve her bir bitkinin kullanım alanları, yetiştirilme koşulları hakkında bilgiler verildi.Koleksiyon bahçesinde toplamda 125 bitki çeşidi öğrencilere tanıtılırken çarkıfelek çiçeği, kuşkonmaz, tarçın ağacı ve sihirbaz gülleri öğrencilerin dikkatini ve ilgisini oldukça çekti.
-
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor -
DHMİ’den havacılıkta yapay zekâ hamlesi... İHA'ları yapay zeka takip edecek! -
Kütahya Belediyespor’dan Kuraş Şampiyonası’nda büyük başarı -
Zamana karşı yarıştı, Türkiye Şampiyonu oldu -
Orhaneli’deki orman yangını kontrol altına alındı -
NATO Zirvesi trafik haritası erişime açıldı...122 ülkeden 400 bin ziyaret

