YAŞAM
YAŞAM HaberleriMuğla’da Cumhuriyet çocukların hayalleriyle renklendi
Muğla’da Cumhuriyet çocukların hayalleriyle renklendi
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 8 gündüz bakımevinde düzenlediği “Miniklerin Gözünden Cumhuriyet” etkinlikleriyle kutladı.
MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı 8 gündüz bakımevinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında “Miniklerin Gözünden Cumhuriyet” etkinlikleri gerçekleştirildi.
Çocukların Cumhuriyet değerlerini farklı alanlarda deneyimleyerek keşfetmelerini amaçlayan programda her gündüz bakımevi ayrı bir temaya odaklandı.
CUMHURİYET SEKİZ FARKLI TEMAYLA ANLATILDI
Etkinlikler kapsamında “Cumhuriyet ve Sanat”, “Cumhuriyet ve Bilim”, “Cumhuriyet ve Doğa”, “Cumhuriyet ve Spor”, “Cumhuriyet ve Çocuk Hakları”, “Cumhuriyet ve Müzik”, “Cumhuriyet ve Dayanışma” ile “Cumhuriyet ve Gelecek” temaları işlendi.
Çocuklar ortak Cumhuriyet tuvalleri hazırlarken basit bilim deneyleriyle keşfetmenin heyecanını yaşadı. Tohum ve fidan dikerek doğayla buluşan minikler, spor parkurlarında takım ruhunu deneyimledi; müzik çalışmalarında ise 29 Ekim coşkusunu ritimlerle ifade etti.
MİNİKLER HAKLARINI ÖĞRENDİ, DAYANIŞMAYI DENEYİMLEDİ
Çocuk hakları temalı çalışmalarda oyun, eğitim, sevgi, korunma ve kendini ifade etme hakları ele alındı. Dayanışma etkinlikleriyle paylaşma ve yardımlaşmanın önemi aktarılırken çocukların birlikte hareket etme ve sorumluluk alma becerilerinin desteklenmesi amaçlandı.
-
İzmir Körfezi'nde Cumhuriyet rüzgarı esti -
MASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda taşkınlara karşı önlem -
Türk Dünyası Ankara'da tek ses oldu -
Bursa'da Büyükşehir'den 29 Ekim etkinlikleri -
Malatyalı yazarlar kitap fuarında okurlarıyla buluştu -
Muğla’da Cumhuriyet çocukların hayalleriyle renklendi -
Sunay Akın’dan Bıçkıdere Göleti 100. Yıl Parkı’na tam not -
Denizli’de Cumhuriyet’e gökyüzünde anlamlı kutlama

