Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç hayvanseverlere çağrı yaptı

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç hayvanseverlere çağrı yaptı

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç hayvanseverlere çağrı yaptı

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, TBMM'de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nu bu haliyle uygulamayacaklarını belirterek, “Sokak hayvanları zor şartlarda yaşıyor. Sizlere yalvarıyorum; biz kısırlaştıralım, sizler de sahiplenin” dedi.

BURSA (İGFA) - 6. Mudanya Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde, sahipsiz hayvanların hakları ve TBMM’de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu masaya yatırıldı. Yasayı bu haliyle uygulamayacaklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi çağrısında bulundu. "Birlikte Yaşamak Mümkün" konulu söyleşide, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Melike Baysal ve Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Mehmet Berke Eryılmaz, yasayı bütün yönleriyle değerlendirdiler.
Yasayı eleştiren ve hiçbir gerçekliği olmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, yasayı bu haliyle uygulamayacaklarını söyledi. Sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların sahiplenilmesiyle bu sorunların çözüme kavuşacağını savunan Dalgıç, “Sokaklarda çok zor şartlarda yaşıyorlar. Sizlere yalvarıyorum. Biz belediye olarak kısırlaştıralım, sizler de sahiplenin” dedi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile 10 hektarlık bir alanın tahsisi konusunda anlaşmaya vardıklarını da ifade eden Dalgıç, “Bu alanda rehabilitasyon merkezi kuracağız. Kurum görüşlerini alıyoruz. Çok fazla gönüllü dernek ve hayvan severlerimizle bu işi hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ AYM’DEN DÖNEBİLİR
Mecliste kabul edilen kanun değişikliğinin hukuki yönlerini anlatan ve kanunun AYM’ye taşındığını belirten Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Mehmet Berke Eryılmaz, “Kanunların açık ve belirleyici olması gerekiyor. Saldırganlık tanımının belirli olmaması kanunun bozulmasını ve geri dönmesini sağlayabilir” dedi.
2021 yılında çıkarılan yasa ile sokak hayvanlarının mal kapsamından can kapsamına alındığını söyleyen Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Melike Baysal ise “Türkiye’de bin 389 belediye 350 bakımevi yaptı. Bu 350 bakımevinin 105 bin köpek kapasitesi var” dedi. Veteriner hekimlerin yaşamdan yana tutum sergilediğini ve yasanın geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Baysal, 5199 Sayılı yasanın işletilmesi gerektiğine dikkat çekti.