GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriMSB: Tehdit havada imha edildi!
MSB: Tehdit havada imha edildi!
Milli Savunma Bakanlığı, İran’dan ateşlenerek Irak ve Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türkiye’ye yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat NATO unsurlarınca imha edildiği bildirildi.
HATAY’DA DÜŞEN PARÇA ÖNLEME MÜHİMMATINA AİT
Açıklamada, Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşen mühimmat parçasının, balistik tehdidin imhası sırasında kullanılan hava savunma mühimmatına ait olduğunun tespit edildiği belirtildi.
Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı ifade edildi.
“GÜVENLİK KAPASİTEMİZ EN ÜST SEVİYEDE”
Bakanlık açıklamasında, Türkiye’nin topraklarının ve hava sahasının savunulması konusunda kararlı olduğu vurgulanarak, “Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak konusundaki irademiz ve kapasitemiz en üst seviyededir” denildi.
Türkiye’nin bölgesel istikrar ve huzurdan yana olduğu belirtilen açıklamada, ülkeye yönelik her türlü hasmane tutuma karşı gerekli adımların tereddütsüz atılacağı ve cevap verme hakkının saklı olduğu kaydedildi.
NATO İLE İSTİŞARE VURGUSU
Açıklamada ayrıca, çatışmaların bölgede daha fazla yayılmasına yol açabilecek adımlardan kaçınılması çağrısı yapılırken, NATO ve diğer müttefiklerle istişarelerin sürdürüleceği bildirildi.
-
3 ilde yolsuzluk operasyonu... Uşak Belediye Başkanı dahil 11 şüpheli gözaltında! -
Eray Bodur’dan Bosna Hersek Türkleri Derneği’ne ziyaret -
Denizli’de tiyatro rüzgarı esecek -
Geleceğin su yönetimi üniversite öğrencileri ile konuşuldu -
Bursa’nın fethinin 700. yılında anlamlı sempozyum... Bursa'nın tarihine ışık tutan sempozyum -
İstanbul Maltepe'de bahar temizliği -
Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Akyıldız Artvin'de -
Kocaeli'de geleneksel motifler dokuma sanatıyla hayat buldu

