GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriMilyonlar bu haberi bekliyor
Milyonlar bu haberi bekliyor
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zamda karar bu hafta belli olacak. Milyonların gözü bu haberde...
ANKARA (İGFA) - Memur ve memur emeklilerine geçen hafta açıklanan enflasyon verisinin ardından verilecek zam oranı yüzde 49.25 olarak belirlenmişti.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı ise yüzde 37.75 düzeyinde kaldı. Memur ve işçi-Bağ-Kur emeklileri arasındaki farkın kapatılması talep edilirken, kesin kararın ise bu hafta verilmesi bekleniyor.
Ekonomi yönetimi, emekliler arasında zam farkı oluşması ve en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lirada kalmasının ardından birkaç alternatifli bir çalışma yaptı. Bu çalışmalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak.
Seçenekler arasında 7 bin 500 TL’lik en düşük emekli aylığının 10 bin lira düzeyine çıkarılması da beklentiler doğrultusunda.
-
Erzurum’da COP31 kapsamında çocuklara iklim ve çevre farkındalığı -
KPSS Genel Tekrar Programı ortaöğretim ve önlisans adaylarıyla AKM’de buluşuyor -
Gebzespor durmuyor: 2'de 2 -
Bursa Osmangazi'de Dijiders başarıya giden yolu açtı -
39. Ahilik Haftası Kırşehir’de başlıyor -
Ordu'da Tarihi Ayanikola Adası turizme kazandırılıyor -
Sakarya'da Kocaali Tesisleri yazın gözdesi oldu -
İzmir’de çocuklar için gıda güvenliği projesi

