GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriMGK'da 'toprak bütünlüğü' vurgusu
MGK'da 'toprak bütünlüğü' vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada, yapılacak operasyonların "komşuların toprak bütünlüğünü hedef almadığı" vurgusu yer aldı.
ANKARA (İGFA) - Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama yapıldı.
MGK'da yapılan yazılı açıklamada, güney sınırlarda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtildi.
"Terörizme destek vererek, uluslararası hukuku ihlal eden ülkelere bu tutuma son verme, Türkiye'nin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alma çağrısında bulunulmuştur" denilen açıklamada, "PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler görüşülmüştür" ifadeleri yer aldı.
Toplantıda, Ukrayna İle Rusya arasındaki savaşın durdurulması ve barışçıl çözüme giden yolun açılması için vakit kaybetmeksizin kapsamlı ateşkes ilan edilmesi gerektiğinin altı çizilmiş, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde ulaşılacak bir çözümün, bölgemizde kalıcı barışın tesisine esas teşkil edeceği kaydedilmiştir.
Ayrıca son dönemde bazı ülkelerde İslam düşmanlığının yeniden yükselişe geçmesinden duyulan endişe konusunda da, ilgili ülkelere, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına Ve vatandaşların fiilî saldırılarla hedef alınmasına varan kışkırtıcı eylemlerin görmezden gelinmemesi ve engellenmesi hususundaki sorumlulukları hatırlatıldığı bildirildi.
Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye olası operasyonun MGK'da görüşüleceğini söylemişti. Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
-
Millet Kütüphanesi Medya Merkezi'ne dönüştürüldü... 2 bin 500'ü aşkın gazeteci için hazırlıklar tamamlandı -
Gebze Ticaret Odası Heyeti, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Sakarya'da buluştu -
İSTAHED: Sağlıkta şiddet ve hak kayıpları kabul edilemez -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Radev'i ağırladı -
NATO Genel Sekreteri Rutte Türkiye'de... NATO ile Savunma Sanayii iş birliği için yoğun mesai -
Tofaş, Fiat Egea üretimini 11 yıl sonra noktaladı -
TOSFED İstanbul Park’ta adrenalin dolu hafta sonu -
Sosyal yardımlarda aylık ödemeler arttı

